Ploieşti: Noua termocentrală de la Rafinăria Lukoil, verificată de poliţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imagine de arhivă
Imagine de arhivă

În urma sesizărilor primite de la cetăţeni şi a dispoziţiei prefectului, lucrătorii Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova au efectuat verificări privind prezenţa în apropierea unei rafinării din zona de Est a municipiului unor zgomote de amplitudine.

La Rafinăria Lukoil s-a deplasat o echipă operativă care în urma verificărilor efectuate a stabilit faptul că în perimetrul rafinăriei a fost construită o nouă termocentrală care a fost testată în vederea punerii în funcţiune.

Testarea obiectivului s-a realizat în intervalul 22.11.2010, ora 11.00 - 23.11.2010, ora 0.45, şi a constat în realizarea de evacuări controlate ale aburului din instalaţii, evacuari care au produs o poluare fonică de amplitudine, creând disconfort cetăţenilor care locuiesc în zonă.

Verificările au fost efectuate în colaborare cu inspectori ai Garzii de Mediu Prahova, care în urma evaluării situaţiei de fapt au dispus sistarea testărilor la această instalaţie, urmând ca acestea să fie continuate ulterior, la o presiune redusă, care să nu mai producă poluare fonică.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite