Ploieşti: A ţepuit statul cu aproape un milion de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mihaela Necşoiu, administratora unei firme din Ploieşti, a prejudiciat statul cu peste 3,7 milioane de lei rezultaţi din tranzacţii cu cereale.

În doar câteva luni, femeia a înregistrat în documentele de evidenţă contabilă facturi de achiziţii de cereale, având ca emitent două societăţi comerciale din Bucureşti, respectiv Constanţa. Din cercetările poliţiştilor a rezultat faptul că actele nu sunt recunoscute ca fiind emise de către reprezentanţii legali ai celor două societăţi furnizoare. În plus, nu erau înregistrate în evidenţa contabilă a acestora, existând suspiciuni că înregistrările efectuate nu au la bază operaţiuni reale, cu scopul diminuării TVA-ului de plată. 

„Din verificări a mai rezultat faptul că în perioada ianuarie 2010 - aprilie 2010, firma administrată de învinuită a achiziţionat de la societăţi comerciale din Ungaria şi Slovacia, cereale pe care le-a valorificat pe teritoriul României fără a le declara organelor fiscale competente", ne-a spus Daniel Radu, purtător de cuvânt al IPJ Prahova.  

Prejudiciu imens

Mihaela Necşoiu a achiziţionat 1.850 de tone de grâu din Ungaria şi Slovacia, folosind documentele unei societăţi comerciale la care nu deţinea nici un fel de calitate şi le-a vândut fără declararea livrărilor şi înregistrarea în contabilitate. Valoarea prejudiciului a fost stabilită la peste 3,7 milioane de lei. Femeia, în vârstă de 40 de ani, a fost arestată.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite