Târgul producătorilor din centrul Ploieştiului, invadat de bişniţari

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Comercianţii îşi aşteaptă clienţii
Comercianţii îşi aşteaptă clienţii

Şosete, ciorapi, chiloţi şi căciuli dintre cele mai ieftine este oferta din acest weekend a târgului producătorilor organizat în zona centrală a oraşului.

În afară de câţiva producători autohtoni veritabili prezenţi la "Târgul Producătorilor Români", zona pietonală dintre Dealu Mare şi Hotel Prahova este plină de tarabe cu marfă cumpărată din en-gros-urile bucureştene. Acest lucru este recunoscut chiar de către comercianţi. "Dacă ne-au desfiinţat magazinele din Obor, acum nu mai avem unde vinde. Trebuie să ne ocupăm şi noi cu ceva, nu e frumos să furăm. Am fost şi am luat marfă din en-gros din Bucureşti şi am venit la târg să vindem, avem autorizaţie. Dar merg cam prost vânzările că nu mai are lumea bani", ne-a spus Adela Mande, o comerciantă care vindea lenjerie intimă.

Oferta bişniţarilor prezenţi la târg mai cuprinde şosete, ciorapi, tricouri, bluze, dar şi jucării pentru copii. Niciun produs nu are preţul afişat, iar totul se face la mica înţelegere între cumpărător şi vânzător.

Magdalena Măglan, 22 de ani, asistent vânzări

 "Cei care organizează aceste târguri ar trebui să fie mai atenţi de unde sunt procurate certificatele de producător pentru că în mod sigur ciorapii sau şosetele nu au fost confecţionate de cei care le vând".


Magdalena Măglan

Gheorghe Bucuroiu, 71 de ani, pensionar

"Se vinde la mâna a doua, mâna a treia, ca la piaţă. Se încurajează specula, în loc să fie ajutaţi micii producători să-şi vândă marfa".


image

Georgeta Soare, 48 de ani, casnică

"Nu este bine că le-au dat voie şi celor care nu sunt producători să participe la acest târg. Aşa încurajează dublarea preţurilor".


image

Gheorghe Chiriţă, 42 de ani, şomer

"Ce se întâmplă aici se numeşte bişniţă autorizată. Nu este normal, dar nu avem ce face".


image

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite