Ploieşti: Pungi cu produse promoţionale oferite gratuit, atracţia târgului de joburi de la UPG

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Astăzi s-au împărţit peste 1.500 de pungi
Astăzi s-au împărţit peste 1.500 de pungi

Veniţi iniţial pentru a-şi căuta un loc de muncă la târgul de joburi organizat la Universitatea Petrol-Gaze din Ploieşti, tinerii au luat cu asalt standul unei firme de publicitate care oferea gratuit produse promoţionale.

În schimbul completării unui talon, toată lumea primea pungi cu dulciuri, mostre de şampoane, un cupon de reducere la o marcă cunoscută de bere şi mai multe pliante. Conţinutul pungii era mai puţin important pentru tineri, dovadă fiind şi faptul că nimeni nu întreba ce produse le sunt oferite.

Faţă de alţi ani, firmele nu s-au înghesuit să îşi prezinte ofertele în faţa potenţialilor angajaţi, după cum recunoaşte chiar organizatorul evenimentului. „Numărul firmelor participante la târgul de joburi a scăzut la jumătate faţă de anul trecut. Angajatorii nu mai sunt interesaţi, cel puţin pentru moment, de recrutare. Părerea mea este că până în 2012 piaţa nu îşi va mai reveni. Nici trainingurile pe care le-am avut în alţi ani, nu mai sunt pentru că cei care trebuiau să le susţină ne-au anunţat în ultimul moment că nu mai pot veni", ne-a declarat Cătălin Chiţu, manager de proiect.

Locuri de muncă În IT, inginerie şi automatizări

La târgul de la UPG sunt prezente opt firme care oferă aproximativ 30 de locuri de muncă în domenii precum IT, inginerie, automatizări şi consilieri vânzări.  „Recrutăm persoane pentru relaţii cu publicul şi call-center, în special căutăm studenţi", ne-a declarat Monica Zghibarcea, junior recruter al firmei Professional. Angajatorii au stat de vorbă cu tinerii, au primit CV-uri şi au promos că îi vor contacta în eventualitatea în care se vor încadra cerinţelor postului pentru care au aplicat. Majoritatea celor prezenţi la târg au spus că sunt dispuşi să muncească şi într-un alt domeniu decât cel de bază. „Mi-aş dori să mă angajez pe parcursul facultăţii. Eu sunt student la Ingineria Petrolului şi a Gazului, dar pot lucra şi în alt domeniu", explică Alexandru Eva.

Târgul de joburi va fi deschis şi mâine, între orele 10.00-16.00, la Universitatea Petrol-Gaze, iar organizatorii au spus că se aşteaptă să mai sosească şi angajatori.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite