Ploieşti: Frigul a sărăcit oferta târgului de Crăciun

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Carnea de miel este cel mai accesibil produs de la târg
Carnea de miel este cel mai accesibil produs de la târg

Haine, bijuterii, produse tradiţionale decorative, dar şi mâncăruri româneşti au fost aduse în centrul oraşului. Profitul vânzătorilor a fost stricat însă, de vremea ploioasă şi extrem de rece.

Un târg în aer liber, aşa cum este cel organizat zilele acestea în Ploieşti, s-ar fi pretat mai bine unor temperaturi măcar peste zero grade sau cel puţin unei vremi fără precipitaţii. În schimb, producătorii au fost nevoiţi să-şi acopere corturile şi să îngheţe lângă standurile ocolite de cumpărători, prea grăbiţi de frig pentru a se opri să cântărească oferta. Deşi au plătit chiria stadurilor, unii au abandonat, doborâţi de frig şi lipsa de vânzare.

Veniţi din zone de munte cu caş, urdă, brânză în coajă de brad, pastramă, pulpe de porc şi chiar miei, unii ciobani se amuzau de colegii de tarabe zgribuliţi. „Dacă stăteau cu noi în vârf de munte să aibă grijă de oi şi să facă focul în sobă la patru dimineaţa, ce mai ziceau? Frigul nu a venit, zero grade sunt puţine", ne-a spus Vasile Cotor, cioban din tată-n fiu, din preajma Slănicului. Omul atârnase în faţa cortului o carcasă de miel în care înfipsese şi un steag tricolor, ca să mai ia un pic din „aerul de Paşte" al animalului.

Obligatoriu bijuterii roşii

 La numai câţiva paşi, în foaierul Casei de Cultură a Sindicatelor, vânzătorii de textile obişnuite ori din piele şi blană, dar şi bijuterii stau fără grija frigului şi a ploii. Speră să obţină un profit bun măcar de Crăciun, cu o ofertă extrem de bogată de fulare, mănuşi şi bijuterii... roşii. „Bijuteriile sunt pentru toate gusturile, din materiale ecologice, lucrate manual, la preţuri foarte bune. Doamnele care au venit, până acum, destul de puţine, au luat mărgele şi cercei roşii", ne-a spus Elena Anton, vânzătoare la standul de podoabe.

image

Târgul de Crăciun „Bucurii de iarnă" va fi deschis în centrul oraşului până pe 5 decembrie, cu program zilnic de vizitare, între 10.00 şi 18.00.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite