Prahovenii, invitaţi la ştrand, din 1 iunie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ştrandurile din Prahova sunt pregătite să-i primească pe amatorii de bălăceală şi plajă. Anul acesta, oferta piscinelor este mult mai bogată.

În aşteptarea debutului noului sezon estival, proprietarii de ştranduri din Prahova au accelerat pregătirile pentru primirea clienţilor dornici de bălăceală şi de plajă.

Piscinele au fost curăţate, modernizate, au fost aduse şezlonguri confortabile pentru cei care vor să stea la bronzat, iar barurile au fost aprovizionate cu răcoritoare şi băuturi pentru cocktailuri. Anul acesta, prahovenii au la dispoziţie o ofertă bogată de ştranduri: au fost date în folosinţă trei piscine noi în cadrul unor complexuri sportive şi cluburi -  Start Gym (acoperită), Ana Maria Pop (acoperită) şi Sky Păuleşti (outdoor). Cei care vor să se răcorească în zilele toride la vară pot opta şi pentru piscinele Dorobanţul, Vega, Laguna, Amana Inn (Câmpina), Aviluz (Vălenii de Munte), Casa Augsburg (Băneşti), Casa Prahoveană(Boldeşti Scăieni), Heaven Land (DN 72), Perla (Păuleşti) şi Terra Verde (Boldeşti). Tarifele de acces  la acestea sunt cuprinse între 15 şi 50 de lei pe zi, de persoană. Copiii sub 14 ani beneficiază de reduceri de până la 50 % din biletul integral.

Lacuri sărate

Prahovenii care vor să-şi rezolve anumite probleme de sănătate pot merge la Telega, unde există mai multe lacuri sărate, formate în locul vechilor ocne, alimentate de izvoare şi uneori de apele de pe torenţi. Apa din aceste lacuri este indicată în balneoterapie. Intrarea costă între 5 lei (pentru copii) şi 15 de lei (adulţi).

De apă şi de multă sănătate pot avea parte şi cei care optează pentru staţiunea Slănic, unde există lacurile Baia Baciului, Baia Roşie, Baia Porcilor şi Lacul Verde,  cu concentraţie mare de sare, folosite la tratarea unor boli reumatismale (aplicări de nămol), ginecologice, respiratorii şi vasculare. Staţiunea dispune de complex balnear şi de multe vile şi case private pentru cazare. Biletul de intrare este între 6 şi 13 lei.

Şi în localitatea Ţintea puteţi merge în sezonul estival pentru soare, baie şi tratament balnear. Aici există  izvoare minerale termale  cu nămol recomandate în tratarea afectiunilor aparatului locomotor şi a sistemului nervos periferic.

Bazin olimpic, la Câmpina

Vinerea trecută a fost inaugrat bazinul olimpic din Câmpina, cu o capacitate de 65 de locuri, care este destinat uzului didactic. Acesta poate fi utilizat  de doritori în afara orarului şcolilor din localitate, respectiv seara.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite