Sistemul de monitorizare video în şcolile din Ploieşti a ajuns în instanţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dispeceratul de la Poliţia Comunitară funcţionează 24 de ore din 24
Dispeceratul de la Poliţia Comunitară funcţionează 24 de ore din 24

Primăria a dat în judecată Ager Business Tech, firma care l-a instalat, pentru încălcarea prevederilor contractual. Reprezentanţii societăţii susţin că nu au primit nicio chemare în judecată.

Deşi există încă de anul trecut 300 de camere de supraveghere instalate în instituţiile de învăţământ din Ploieşti, bătăile în curţile şcolilor au continuat, iar agresorii nu au putut fi identificaţi în urma vizionării casetelor, aşa cum ar fi fost de aşteptat. Asta ca să nu mai vorbim de cei 400.000 de lei cât a costat instalarea sistemului video care s-a dovedit a fi complet inutil în ceea ce priveşte asigurarea unui climat de siguranţă pentru elevi. Acesta este motivul pentru care Primăria s-a hotărât să acţioneze în instanţă Ager Business Tech, firma care a livrat componentele sistemului de monitorizare video în şcoli.

Contractul ar putea fi reziliat

"Am trimis o notificare că acele camere nu funcţionau, nu am primit niciun răspuns, iar în acel moment am hotărât să dăm în judecată firma care a livrat componentele sistemului. Nu au fost îndeplinite obligaţiile contractuale. Sunt probleme tehnice între transmiterea imaginilor de la camere la dispeceratul de monitorizare de la Poliţia Comunitară", a declarat primarul Andrei Volosevici. Acesta a precizat că se va solicita fie impunerea unor anumite obligaţii, sub sancţiune pecuniară în cazul neîndeplinirii acestora, fie rezilierea contractului.

Reprezentanţii firmei Ager Business Tech susţin că nu au primit nicio înştiinţare scrisă din partea municipalităţii. "Nu am auzit de aşa ceva. Este dreptul dumnealor să ne dea în judecată, însă eu ştiu că lucrările s-au finalizat la timp. Îmi exprim disponibilitatea de a trimite o echipă la faţa locului pentru a vedea care este problema. Însă, contractul de mentenaţă şi exploatare nu este în sarcina lui Ager. Dacă nu funcţionează alimentarea cu tensiune electrică la şcoală, cineva trebuie să remedieze problema, nu este datoria noastră", ne-a declarat Daniel Savin, directorul firmei.

La începutul lunii octombrie, un elev de la Grupul Şcolar "Sfântul Andrei" a ajuns la spital după ce a fost bătut şi atacat cu spray lacrimogen chiar în curtea instituţiei de învăţământ. Singurele imagini înregistrate la dispeceratul de monitorizare existent la Poliţia Comunitară au fost cu un grup de elevi care se uitau insistent într-o parte.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite