Mii de luminiţe, colinde şi vin fiert, în această seară, la Sinaia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bradul din sensul giratoriu de la strada Aosta are şapte metri
Bradul din sensul giratoriu de la strada Aosta are şapte metri

În această seară, de la 17.30 în centrul oraşului Sinaia se vor aprinde mii de luminiţe. Pe bulevardul Carol I, circulaţia va fi închisă între orele 16,00 -18,30, iar ceremonia de aprindere a iluminatului festiv va fi marcată printr-un foc de artificii.

« Sinaia se pregăteşte în fiecare an să întâmpine Sărbătorile de iarnă într-o atmosferă de basm. Mă bucur că aprinderea iluminatului festiv este un moment aşteptat cu nerăbdare atât de cei mici, cât şi de cei mari. Pentru acest sezon de iarnă pe lângă patinoar şi evenimentele deja consacrate le-am pregătit celor care vor veni să schieze la Sinaia foarte multe noutăţi.» a declarat Vlad Oprea, primarul oraşului Sinaia.  

Bulevardul Carol I va deveni Bulevardul Luminii, iar aici vor fi aprinse 40 de ghirlande, luminate de 4.000 de becuri, 20 de candelabre, plase luminoase, globuri şi figurine.

Piaţeta Magică din sensul giratoriu de la intersecţia bulevardelor Republicii şi Carol I va fi împodobită cu ghirlande luminoase roşii, coroniţe cu lumânare şi stelele căzătoare.

În Piaţeta Bradului din sensul giratoriu de la strada Aosta se va înălţa semeţ bradul de şapte metri împodobit cu 4.080 beculeţe care este încojurat de ghirlande verzi, reni, îngeraşi şi multe alte figurine. Piaţeta Cadourilor de la intrarea în parcul oraşului este împodobită de ghirlande cu figurine cadou. Parcul "Dimitrie Ghica" a fost transformat într-un loc de basm, aleile sunt ornate cu perdele luminoase, candelabre şi figurine, iar fântâna arteziană este inundată de luminiţe.

Clădirea Primăriei a fost conturată cu lumini, iar curtea a fost decorată cu reni, moşi şi globuri. Sinăienii şi turiştii care vor fi prezenţi la aprinderea iluminatului festiv vor avea parte  de colinde şi vor fi serviţi cu vin fiert, covrigi şi mere.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite