Ploieşti: Simona Băicoianu rezolvă problemele asociaţiilor de proprietari

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lucrează la Uniunea Asociaţiilor de Proprietari încă de la începuturile acesteia şi a fost pe rând casier, jurist şi acum preşedinte.

A început să se implice în viaţa asociaţiilor de proprietari încă din anul 1993, pe când era studentă, în anul I, la Facultatea de Drept. „A fost o pură întâmplare. M-a propus un vecin şi am acceptat. Mi-a fost teamă la început, însă am avut-o lângă mine pe doamna Popovici, fosta administratoră, care m-a învăţat cum să calculez sumele pe care oamenii le aveau de plată şi m-a îndrumat în tot ceea ce am făcut".

Mereu nemulţumiţi

Simona spune că este destul de greu să fii administrator de bloc, pentru că trebuie să lucrezi cu mai multe categorii de oameni şi niciodată nu poţi să îi mulţumeşti pe toţi. În 1995, Simona Băicoianu şi-a început lucrul ca şi casier în cadrul Uniunii Asociaţiilor de Proprietari, trecând apoi pe postul de jurist. Din februarie, anul acesta, Simona a fost aleasă preşedintele Uniunii: „Oamenii vin la Uniune cu orice problemă legată de asociaţiile de proprietari sau de vecini. Sunt nemulţumiri legate de modul de calcul al întreţinerii. Unii consideră că li se încarcă cheltuielile, alţii sunt nemulţumiţi că vecinii îi inundă. Sunt şi persoane care au dreptate, pentru că administratorii nu le arată cum se calculează întreţinerea". 

Simona Băicoianu spune că încearcă să aplice întotdeauna medierea, luând legătura cu preşedinţii şi administratorii reclamaţi de locatari şi atenţionându-i asupra obligaţiilor pe care le au. „Nu se rezolvă întotdeauna prin vorbă bună. De aceea, cu unele cazuri am ajuns în instanţă. UAP le asigură asociaţiilor înscrise asistenţă juridică gratuită", explică preşedintele UAP. Aceasta mai spune că au fost cazuri în care un administrator cu o datorie de 600 de milioane de lei vechi a primit prezumţia de nevinovăţie din partea Parchetului şi atunci oamenii au fost nevoiţi să acopere pagubele din propriile buzunare. Deşi încearcă să rezolve la serviciu toate problemele Uniunii Asociaţiilor de Proprietari, Simona spune că este imposibil să nu plece acasă încărcată cu grijile cotidiene.

Mulţi ploieşteni vin la UAP şi pentru a cere informaţii legislative referitoare la asociaţiile de proprietari. „Este foarte important măcar să stai de vorbă cu oamenii pentru că mulţi nu ştiu cadrul legislativ şi vin să se informeze. Tocmai pentru a veni în ajutorul lor, edităm lunar şi ziarul nostru de informare Info UAP, unde prezentăm problemele preluate de la asociaţiii, cu răspunsuri pentru fiecare dintre acestea din partea personalului nostru specializat", a precizat ploieşteanca.

ÎNTREBĂRI ŞI RĂSPUNSURI

Există interes pentru cursurile de administrator?

Da, chiar acum avem aproximativ 90 de persoane care urmează un astfel de curs. Mulţi vor să ştie pentru ei care este modalitatea de calcul a cheltuielilor.

Ce acţiune aveţi în plan pentru perioada următoare?

Am demarat acţiunea de anulare a Ordinului 343/2010 privind modul de repartizare al cheltuielilor de încălzire pe părţile comune în blocurile unde sunt repartitoare de costuri.

Câte asociaţii sunt implicate?

Avem în jur de 100 de asociaţii care şi-au dat acordul în sensul că oamenii au semnat nişte tabele, pe baza cărora noi am intentat acţiunea în justiţie.

CE-I PLACE

„Îmi place să citesc, în special cărţi de aventuri. Mi-ar plăcea să petrec cât mai mult timp cu familia. Îmi doresc mult să plec în vacanţă în străinătate. Până acum, am zis că trebuie să cunosc, în primul rând, ce avem de vizitat la noi în ţară".

CE NU-I PLACE

„Nu-mi place să fiu bârfită, să mi se râdă în faţă şi să mi se facă rău pe la spate. Nu-mi plac compromisurile chiar dacă, câteodată, mai suntem nevoiţi să le facem".

PROFIL

Data naşterii
11 septembrie 1967, Tulcea

Studii
Universitatea „Hyperion" - Facultatea de Drept

Familie
căsătorită, un copil

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite