Ameninţări şi şantaj la Ploieşti. Un cămătar a fost prins în flagrant în timp ce primea 4.000 de lei, însă a fost eliberat de procurori

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aseară, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale l-au prins în flagrant pe Octavian Dumitru, zis "Ferdică" de 51 ani, din Ploieşti, care a pretins şi primit de la administratorul unei societăţi comerciale ploieştene suma de 4.000 lei.

ORA 16.10

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova, Daniel Radu, procurorii prahoveni au decis astăzi să îl elibereze pe cămătarul "Ferdică" şi să îl cerceteze în stare de libertate, cu interdicţia de a părăsi ţara, considerând că acesta nu reprezintă un pericol social major.

ORA 12.00

Banii reprezentau o pretinsă datorie neonorată, după ce în prealabil ameninţase  partea vătămată şi familia acesteia cu acte de violenţă.

În cursul anului 2008, partea vătămată a primit cu titlu de împrumut, în mai multe tranşe, suma de 86.000 euro de la o persoană din anturajul suspectului, pentru care a acceptat să încheie un contract notarial privind un împrumut fictiv de 200.000 euro. Ulterior a plătit sumele aferente şi totodată a acceptat să predea suspectului un autoturism de lux cu preţul subevaluat.

În momentul prinderii în flagrant asupra lui  Octavian Dumitru a fost găsit un cuţit tip briceag cu lama de 10 cm, pe care probabil, intenţiona să-l folosească pentru a ameninţa partea vătămată. Din audieri a rezultat că în urmă cu aproximativ o lună mai folosise cuţitul pentru a ameninţa partea vătămată.

Vedeţi aici video din timpul flagrantului

Suspectul a fost reţinut şi urmează să fie prezentat Tribunalului Prahova cu propunere de arestare preventivă pentru comiterea infracţiunilor şantaj, spălare de bani şi port ilegal de armă albă, cercetările fiind continuate în vederea documentării întregii activităţi infracţionale.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite