Ploieşti: Elevii de la „Mihai Viteazul“ trag de fiare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Colegiul din Ploieşti este singura unitate de învăţământ din judeţ care are o sală de fitness modernă. Sala este destinată, în special, elevilor de la clasele cu profil sportiv, dar poate fi folosită şi de şcolarii cu rezultate bune, dar şi de profesori, chiar şi în afara orelor de curs.

Elevii şi profesorii Colegiului Naţional „Mihai Viteazul" din Ploieşti fac de acum sport din plăcere, după ce aici a fost amenajată o sală de forţă şi aerobic. Dotările sunt comparabile cu cele ale cluburilor de fitness frecventate de cei care vor să-şi tonifieze musculatura sau să slăbească:  aparatură cardio (benzi de alergare, echipamente speciale de abdomene), saci de box, stepere, mingii, ba chiar şi aparate pentru masaj anticelulitic.

Recompensă pentru campioni

Pereţii sunt tapetaţi cu oglinzi, iar într-un colţ este aşezată o combină muzicală. „Sala este dată în folosinţă pentru elevii claselor de volei care ne-au adus numai rezultate remarcabile, respectiv titluri de vicecampioni naţionali, dar şi locuri I la concursuri judeţene şi interjudeţene. Aici se antrenează fetele şi băieţii de la clasele cu profil sportiv, însă şi ceilalţi elevi, precum şi profesorii care doresc să facă mişcare pot utiliza aparatele", a declarat profesorul Gabriel Ţaga, directorul Colegiului „Mihai Viteazul".

Primăvara, sala de forţă a unităţii de învăţământ este frecventată în special, de adolescente, dornice să arate cât mai bine pentru sezonul estival. „După mine aş veni în fiecare zi la sală. Intrarea este liberă şi avem tot ce ne trebuie pentru a face mişcare. Ne mândrim cu faptul că este singua şcoală din judeţ care are astfel de dotări", a spus Ana Maria Dogaru, elevă în clasa a X-a.

„Toată lumea îşi doreşte să arate bine. Noi nu avem celulită, aşa că nu ne interesează aparatele care te ajută să scapi de aşa ceva. În schimb, ne interesează bicicletele medicinale şi banda de alergare, care ne ajută să ne menţinem silueta", este de părere Mihaeala Nouraş, elevă a aceluiaşi colegiu. Totuşi conducerea unităţii a stabilit unele restricţii privind accesul la sala de forţă. Aparatele nu pot fi folosite de chiulangii şi nici de către cei care nu au rezultate bune la învăţătură.  „Noi susţinem performanţa, prin urmare elevii care au note mici nu au ce căuta să folosească echipamentele", a mai precizat profesorul Gabriel Ţaga, directorul de la „Mihai Viteazul".

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite