Ministerul Transporturilor vrea să rezilieze contractul Moara Vlăsiei-Ploieşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministerul Transporturilor a trimis o primă notificare de reziliere a contractului pentru tronsonul Moara Vlăsiei-Ploieşti, deoarece constructorul, consorţiului românesc UMB Spedition, Pa&Co International, Euroconstruct Trading '98 şi Tehnostrade, a părăsit şantierul, cerând majorarea preţului cu 47%, potrivit mediafax.ro

"Este o notificare prealabilă pentru rezilierea contractului pentru Moara Vlăsiei-Ploieşti. Constructorul a părăsit şantierul şi solicită majorarea preţului cu 47%", a declarat luni ministrul Transporturilor, Anca Boagiu.

Firma UMB Spedition este deţinută de omul de afaceri Dorinel Umbrărescu, firma Pa&Co International este controlată de Costel Căşuneanu, iar Euroconstruct Trading '98 de Dan Besciu.

"Antreprenorul nu a mai executat lucrări pe sectorul de drum în cauză de mai bine de 16 luni, demobilizând resursele necesare. Încălcarea prevederilor contractuale prin abandonarea lucrărilor conduce la rezilierea contractului de către Beneficiar în conformitate cu prevederile contractuale", se arată într-un comunicat al CNADNR.

Consorţiul a câştigat licitaţia pentru construirea segmentului de autostradă în 2006, iar valoarea iniţială a contractului a fost de 702,58 de milioane de lei, fără TVA. Ulterior, în 2009, valoarea lucrărilor a crescut cu 25%, la 883,7 milioane lei, fără TVA, contractul fiind finanţat de la bugetul de stat.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite