Prahovenii ar putea rămâne fără reţete compensate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Medicii nu vor să încheie contractual-cadru cu Casa de Asigurări de Sănătate. Noul contract-cadru privind acordarea asistenţei medicale ar trebui să intre în vigoare la 1 iunie, însă cadrele medicale din Prahova nu sunt de acord cu prevederile acestuia.

Medicii de familie nu sunt de acord cu valabilitatea contractului-cadru pentru doi ani, dar nici cu  contestatul articol 141 care prevede ca activitatea medicilor de familie să fie preluată de cei din ambulatoriu dacă cei dintâi refuză semnarea actului.  "Am hotărât să nu semnăm contractul cadru cu CAS Prahova până ce acesta nu va fi modificat. De la 1 iunie, vom fi în continuare la cabinete şi vom acorda consultaţii", ne-a declarat Simona Schnelbach, presedintele Colegiului Medicilor din Prahova.

Principala consecinţă pentru prahoveni este faptul că medicii de familie nu vor mai putea să elibereze reţete compensate şi trimiteri iar pacienţii vor fi nevoiţi să plătească pentru serviciile doctorilor. Vestea îi îngrozeşte în special pe pensionari, care au pensii mici şi nu îşi pot permite să cheltuiască jumătate din pensie, dacă nu mai mult pe medicamente în fiecare lună. Contractul-cadru pe 2011 ar fi trebuit sa intre in vigoare de la 1 aprilie, dar Ministerul Sanatatii a decis amanarea termenului cu inca doua luni, respectiv 1 iunie.

Ion Pop, 76 de ani

"Ne va afecta această decizie. Nu ştiu cum ne vom descurca pentru că şi eu şi soţia avem pensii mici şi nu ne permitem să ne cumpărăm medicamente".


image

Gabriela Sandu, 48 de ani

"Nu mi se pare corect să nu se mai elibereze reţete compensate. Am părinţi care au nevoie de aceste facilităţi".


image

Antoaneta Bârsan, 75 de ani

"Am o părere rea despre decizia autorităţilor. Nu ne mai rămâne decât să vindem ce mai avem prin case să luam medicamente".


image

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite