Update: Curtea de Apel Ploieşti a respins cererea de eliberare a lui Ghenosu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ghenosu a pledat nevinovat în faţa judecătorilor de la Curtea de Apel
Ghenosu a pledat nevinovat în faţa judecătorilor de la Curtea de Apel

Curtea de Apel Ploieşti a respins astăzi cererea de eliberare formulată de avocaţii lui Florin Ghinea, cunoscut sub numele Ghenosu.

„Recursul în dosarul inculpatului Florin Nicolae Ghinea a fost respins de avocaţi. Decizia este definitivă şi nu mai poate fi atacată", ne-a declarat Simona Buzoianu, purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Ploieşti.

Înainte de a începe şedinţa de judecată, Florin Ghinea a declarat că este nevinovat. „Totul este politic. Domnul comandant al poliţiei din Târgovişte, Adrian Antofie, m-a hărţuit tot timpul şi a dat ordin să fiu împuşcat, am şi martori". Acesta a mai declarat că şeful Poliţiei din Târgovişte i-a cerut să îi spună cine vinde droguri şi face trafic cu arme, lucru pe care a refuzat să îl facă.

Avocaţii interlopului au susţinut pe tot parcursul şedinţei că acesta nu s-a întâlnit din proprie iniţiativă cu partea vătămată pe care se presupune că ar fi încercat să o influenţeze să-şi schimbe declaraţia, ci i s-ar fi solicitat acea întrevedere.

Ghenosu a fost arestat la sfârşitul săptămânii trecute

Vineri, Tribunalul Prahova a dispus arestarea pentru 30 de zile a liderului clanului Ghenosu, Florin Ghinea, în baza propunerii de arestare înaintată de către procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism Ploieşti.

"Propunerea a venit în baza unor noi fapte comise de Florin Pârjol în dosarul din martie 2009 în care era acuzat de infracţiuni din sfera criminalităţii informatice, spălare de bani, camătă şi şantaj. Avem dovezi că acesta a încercat o înţelegere frauduloasă cu o parte vătămată pentru a o convinge să-şi schimbe declaraţiile. La întâlnirea respectivă a fost prezent şi poliţistul care a fost lovit în cap cu o sticlă de <<Danezu>>, membru al clanului Ghenosu. Omul legii a prezentat un raport, iar ulterior s-a întâmplat ce ştim cu toţii", ne-a declarat Ionuţ Botnaru, şeful DIICOT Ploieşti.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite