Ploieşti: Pasajele subterane din Bariera Bucureşti, reabilitate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cele două pasaje subterane din zona de Sud a Ploieştiului vor fi redeschise pentru fluidizarea traficului rutier .

Zona destinată circulaţiei autovehiculelor şi pietonilor, din Bariera Bucureşti, suferă transformări majore de la o zi la alta.

După ce au montat separatoare de sens, pe o distanţă de 500 de metri, în zona rondului de la UPG, reprezentanţii Primăriei Ploieşti îşi propune să redeschisă pasajele subterane, destinate pietonilor, care sunt nefuncţionale de aproape două decenii, din cauza unor probleme tehnice. Primul pasaj este amplasat la baza podului de la Gara de Sud, iar cel de-al doilea se află înainte de sensul giratoriu, de la ieşirea din municipiu.

Infiltraţiile, o problemă

Reprezentanţii autorităţilor locale susţin că problema majoră care a împiedicat redeschiderea în ultimii 20 de ani a celor două pasaje sunt infiltraţiile de apă rezultate în urma inundaţiilor repetate înregistrate în ultimii ani. Motiv pentru care, societatea care gestionează serviciul public de alimentare cu apă şi de canalizare a primit o solicitare din partea Primăriei prin care trebuie să găsească urgent o soluţie pentru această problemă. Dacă proiectul va primi aviz favorabil în urma efectuării unor studii de fezabilitate, atunci, de la sfârşitul acestui an, cele două pasaje vor fi reabilitate şi dotate cu scări rulante.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite