Primăria Ploieşti promite reabilitarea a zeci de blocuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mircea Vitzu este unul dintre ploieştenii care vor rămâne în pagubă, fiindcă şi-a izolat deja apartamentul pe cont propriu.
Mircea Vitzu este unul dintre ploieştenii care vor rămâne în pagubă, fiindcă şi-a izolat deja apartamentul pe cont propriu.

Fondurile disponibile pentru acest an, nu ajung însă, decât pentru termoizolarea a şapte blocuri, din cele 39 aprobate de Ministerul Dezvoltării.

Lista avizată favorabil de minister cuprinde blocuri situate pe străzile Găgeni, Şoseaua Nordului, Sergent Erou Mateescu, Malu Roşu, Vestului, Anotimpului şi Bahluiului.

Blocurile care urmează să fie reabilitate termic au fost construite în perioada 1950-1990 şi nu au afectată structura de rezistenţă. „Pentru aceste blocuri au fost efectuate expertize tehnice şi nu au fost descoperite probleme. Nu am repetat greşeala din anii anteriori, când au fost trase la sorţi o serie de imobile, şi pe urmă am aflat că, de fapt, trebuiau întâi consolidate", a declarat primarul Andrei Volosevici. Suma alocată de către guvern, pentru anul 2011, pentru partea sa de 50% din finanţarea lucrărilor, este de 5 milioane de lei.

Restul de 50% din valoare lucrării vor fi alocaţi de primărie. Astfel, ploieştenii care locuiesc în blocurile unde vor începe lucrările de reabilitare nu vor trebui să plătească nimic. Totuşi, dacă luăm în calcul că pentru acest an vor fi disponibile 10 milioane de lei, edilii nu vor reuşi să reabiliteze termic decât maximum 7 blocuri din cele 39.

Cei grăbiţi rămân cu paguba

Există şi veşti proaste. Cei care deja şi-au izolat termic pereţii pe cont propriu nu îşi vor primi banii înapoi. Acest lucru îi nemulţumeşte pe cetăţeni care spun că nu aveau de unde să ştie că primăria va suporta cheltuielile. Este şi cazul lui Mircea Vitzu, care locuieşte în blocul 39 de pe strada Anotimpului. „Eu abia am terminat lucrările de reabilitatare. Am făcut împrumut la CAR 30 de milioane de lei vechi, pentru că din pensie nu îmi permiteam, şi acum trebuie să returnez banii. Mie cine îmi decontează lucrarea?", ne-a spus, nemulţumit, pensionarul.

Pe lângă termoizolarea pereţilor exteriori, a planşeului de la ultimul nivel, la cele 39 de blocuri se vor înlocui tâmplăria exterioară, conductele de distribuţie din subsol, care vor fi şi izolate, precum şi remedierea elementelor afectate de lucrările de termoizolare.

Valoarea totală a investiţiei pentru cele 39 de blocuri este 57.159.859 lei fără TVA. Pentru începerea lucrărilor, reprezentanţii au nevoie de o hotărâre a adunării generale a fiecărei asociaţii de proprietari care va beneficia de reabilitare. Ulterior, se va organiza licitaţia pentru desemnarea constructorului.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite