Ploieştenii se pot răcori la dozatoarele de apă. Aflaţi locaţiile acestora

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Temperaturile de peste 35 de grade din ultimele zile au determinat autorităţile să instaleze în toate cartierele Ploieştiului puncte de prim ajutor.

Există zece corturi amplasate în Mihai Bravu, Gara de Sud - staţia de tramvai, Centru -  zona pietonală, staţia RATP din faţa Palatului Administrativ şi refugiul RATP din zona Galeriilor Comerciale, Nord - Complex Mare şi Vest - foişorul din parc, staţia de la Lămâiţa, vis-a-vis de supermarketul Kaufland şi vis-a-vis de Apele Române, pe strada Gheorghe Grigore Cantacuzino în care trecătorii afectaţi de căldură se pot odihni la răcoare şi se pot răcori cu un pahar de apă. În acest sfârşit de săptămână, numărul solicitărilor la serviciul de ambulanţă a crescut cu aproximativ 50 de apeluri pe zi.

Deşi nu au fost persoane căzute în stradă din cauza căldurii, probleme au avut în general bolnavii cronic și cei care suferă de afecțiuni cardiovasculare. Totodată s-au înmulţit şi agresiunile fizice, dar şi accidentele care s-au soldat cu mai multe victime decât de obicei, acestea acuzând stop cardio-respirator. Ploieştenii sunt sfătuiţi să evite expunerea prelungită la soare între orele 11-18, să poarte pălării și haine lejere din fibre naturale, să bea zilnic între 1,5 și 2 litri de apă, fără să aștepte apariția senzației de sete şi să nu consume alcool și băuturi care conțin cofeină. Pentru limitarea creşterii temperaturii în locuinţe trebuie să închideţi ferestrele expuse la soare, să ţineţi ferestrele închise pe toată perioada cât temperatura exterioară este superioară celei din locuinţă, să deschideţi ferestrele seara târziu, noaptea şi dimineaţa devreme şi să închideţi orice aparat electrocasnic de care nu aveţi nevoie.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Prahova, click pe poza de mai jos:

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite