Apa „europeană“ costă 201 milioane de euro. Aflaţi aici oraşele din Prahova care vor avea canalizare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comisia Europeană a aprobat finanţarea proiectului de reabilitare şi modernizare a sistemelor de apă din judeţ. Consiliul Judeţean şi operatorul regional „Hidro Prahova" vor contribui cu 33 de milioane de euro pentru derularea acestui proiect.

Localităţile care vor beneficia de acest proiect sunt oraşele Câmpina, Azuga, Sinaia, Buşteni, Breaza, Comarnic, Băicoi, Plopeni, Mizil, Vălenii de Munte, Urlaţi şi comunele Băneşti şi Teişani. Proiectul constă în construirea sau reabilitarea staţiilor de tratare a apei, extinderea conductelor de aducţiune, extinderea şi reabilitarea reţelei de distribuţie, inclusiv construcţia staţiilor de pompare, precum şi reabilitarea reţelelor de canalizare.

„Licitaţiile pentru primele lucrări vor demara în luna iunie. Este vorba despre staţia de epurare pentru oraşele Mizil, Urlaţi şi Vălenii de Munte şi introducerea reţelei de canalizare în Comarnic, aici neexistând, în prezent, o astfel de reţea. Dacă licitaţiile nu vor fi contestate, sperăm ca în luna septembrie să demarăm şi lucrările. Termenul de finalizare a întregului proiect este până în 2014", ne-a declarat ing. Dumitru Pantea, directorul operatorului regional SC Hidro Prahova.

Alimentare defectuoasă, în Breaza

Aproximativ 156.000 de prahoveni vor beneficia de acest proiect care va extinde rata medie de conectare la sistemul de canalizare la 91%, de la aproximativ 50% cât este în prezent. „În ceea ce priveşte calitatea apei potabile, cele mai mari probleme sunt în prezent în Breaza, din cauza turbidităţii apei, în special atunci când plouă. Însă, această problemă va fi rezolvată odată cu construirea unei conducte sub presiune şi a staţiei de epurare din aglomerarea Breaza", a mai precizat directorul Hidro Prahova. Valoarea totală a proiectului este de 201 milioane de euro, din care 137.099.639 de euro vor fi asiguraţi de Uniunea Europeană. Restul de 24 de milioane de euro vor proveni de la administraţia judeţeană, iar 9 milioane de euro vor veni dintr-un împrumut BERD realizat de SC Hidro Prahova.

„Potrivit proiectului, printre investiţiile realizate, vor fi construite şi reabilitate 12 staţii de tratatare a apei, vor fi extinşi 281 de kilometri de reţea de canalizare în localităţile beneficiare, se vor realiza 76 de staţii noi de pompare apă uzată, iar 36 de kilometri de reţea de alimentare cu apă va fi construită şi reabilitată", ne-a precizat Antoaneta Varga, purtătorul de cuvânt al Consiliului Judeţean Prahova.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite