Primăriile prahovene nu vor mai primi bani de la Consiliul Judeţean anul acesta

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Va fi cel mai greu an bugetar cu care se confruntă o administraţie locală din 1992". Aşa a caracterizat Mircea Cosma, preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, bugetul judeţului pe 2011 care a spus că va fi de aproximativ 380.000 mii lei, mai mic cu 4% faţă de anul trecut.

Primarii care au fost prezenţi la dezbaterea publică pe tema bugetului au primit o veste proastă de la administraţia judeţeană: anul acesta nu vor mai exista bani pentru parteneriate. „Consiliul Judeţean va trebui să participe cu 10,2 milioane de euro la finanţarea proiectelor europene, ceea ce duce la lipsa posibilităţii de a mai încheia parteneriate cu administraţiile locale. Anul trecut, au fost alocaţi 5 milioane de euro pentru sprijinirea localităţilor, ceea ce nu se va mai întâmpla acum", a declarat preşedintele CJ Prahova. Cel mai afectat de scăderea bugetului va fi domeniul dezvoltării, potrivit reprezentanţilor administraţiei judeţene. Este vorba în special despre localităţile care nu au reuşit până acum să-şi dezvolte reţelele de utilităţi.

Potrivit Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Prahova, sumele defalcate din TVA pentru finanţarea cheltuielilor descentralizate la nivelul judeţului în 2011 sunt de 71.035 mii lei, iar pentru finanţarea cheltuielilor la nivelul comunelor şi a oraşelor de 283.511 mii lei.

La dezbaterea publică de astăzi, primarii localităţilor au fost anunţaţi de către conducerea judeţului că de la 1 februarie, comunicarea se va realiza doar prin intermediul internetului. „Informaţiile şi a solicitărilor trebuie să vină prin internet din februarie. Toate hotărârile Consiliului Judeţean vor fi transmise doar electronic", a mai precizat Mircea Cosma.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite