Ploieşti: Andrei Volosevici, acuzat că a prejudiciat bugetul local cu peste un milion de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Andrei Volosevici
Andrei Volosevici

În urma unui audit efectuat de Camera de Conturi Prahova, s-a constatat că asocierea dintre Primăria Ploieşti şi FC Petrolul a păgubit bugetul local.

Reprezentanţii Camerei de Conturi au descoperit că s-au decontat cheltuieli care nu făceau obiectul contractului de asociere. Este vorba despre 443.203 lei reprezentând salarii şi contribuţii pentru conducere, salarii plătite sportivilor anterior perioadei asocierii şi cenzorilor. Conform deciziei organului de control „în anul 2010, s-a plătit, de asemenea, în afara clauzelor contractului de asociere, suma de 92.975 lei".

În total, prejudiciul adus de primarul Andrei Volosevici bugetului local este de peste 1.300.000 de lei la care s-au calculat dobânzi de aproximativ 23.000 de lei. „Decizia a fost contestată de Primăria Ploieşti şi acum urmează să fie analizată de Comisia de soluţionare a contestaţiilor. Probabil că va dura maximum o lună până se va da o decizie. Cât timp este în litigiu, nu pot să fac nicio apreciere asupra controlului", a declarat Nicolae Balalia, directorul Camerei de Conturi Prahova.

Decizia Camerei de Conturi a fost transmisă atât primarului Andrei Volosevici, cât şi consilierilor locali. Ion Eparu, unul dintre aleşii locali a declarat: „Din nefericire, cei care au utilizat banii fie au fost în necunoştinţă de cauză, fie au greşit în mod intenţionat".

Primarul va ataca decizia

Primarul Andrei Volosevici îl contrazice pe directorul Camerei de Conturi şi spune că în perioada următoare va ataca decizia instituţiei, aflându-se în termenul legal de contestare. „Trebuie reţinut în primul rând că acea asociere este perfect legală. Iar în al doilea rând este vorba despre modul în care au fost cheltuiţi anumiţi bani. Sunt peste 600.000 de lei care reprezintă o regularizare între 2009 şi 2010, iar restul constituie plata personalului TESA, a conducerii şi a cenzorilor care eu consider că este obligaţia noastră din moment ce am solicitat ca aceştia să fie numiţi de Consiliul Local. Decizia va fi atacată", ne-a declarat Andrei Volosevici.

Organismul financiar a dispus luarea măsurilor pentru recuperarea pagubelor, create ca urmare a finanţării asocierii cu sume pentru operaţiuni economice neprevăzute în contractul de asociere încheiat între Primărie şi FC Petrolul. „Nerecuperarea prejudiciilor constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la trei ani", conform Legii 94/1992 privind funcţionarea Curţii de Conturi.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite