Primăria Ploieşti a efectuat plăţi nelegale de peste un milion şi jumătate de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul Ploieştiului spune pe de o parte că banii au început să fie recuperaţi, iar pe de altă parte că a contestat decizia Curţii de Conturi.

Pe lângă plăţile efectuate de unele  primării din judeţul Prahova pentru lucrări fictive despre care am scris în ediţia de ieri,  raportul Curţii de Conturi Prahova a scos la iveală şi supraevaluarea cantităţilor şi a preţurilor unor servicii faţă de cele contractate. Conform controlorilor, Primăria Ploieşti a plătit din bugetul local 220.000 lei pentru servicii de salubritate peste valoarea contractului.

„Vreau să precizez că este vorba despre contractul cu fostul operator de salubritate, Veolia şi, din câte ştiu eu, au început demersurile pentru recuperarea banilor", ne-a declarat primarul Ploieştiului, Andrei Volosevici. Tot la Primăria Ploieşti, s-a constatat o „plată nelegală de 1.374.000 lei în derularea contractului de asociere între municipiul Ploieşti şi SC FC Petrolul Ploieşti, ca urmare a faptului că nu există un Regulament de organizare şi funcţionare al asocierii, un buget de venituri şi cheltuieli, iar evidenţa contabilă a asocierii nu a fost organizată distinct".

Andrei Volosevici a precizat că suma a fost aproape în totalitate recuperată, dar preferă să vorbească despre aceste lucruri  după ce contestaţiile depuse în ambele cazuri vor fi soluţionarte. Alte nereguli au mai fost constatate şi la Târgşoru Vechi unde s-au plătit 519.000 lei peste valoarea contractată, Buşteni, unde s-au constatat plăţi nejustificate în valoare de 132.000 lei, Comarnic - 46.000 lei, Gornet-Cricov - 20.000 lei, Drajna - 16.000 lei, Iordăcheanu - 15.000 lei, şi Balta Doamnei - 11.000 lei.

Reprezentanţii Parcul Industrial Plopeni, cercetaţi penal

Şi la Parcul Industrial Plopeni, Curtea de Conturi a constat prejudicii de 18.000 de lei pentru abateri similare. Aceasta este o sumă nesemnificativă însă, în comparaţie cu cei aproape 5.000.000 euro, prejudiciul estimat că ar fi fost produs de Parcul Industrial pentru vânzarea unui teren prin subevaluarea acestuia.

„Având în vedere evoluţia preţurilor imobiliare din acea perioadă, valoarea terenului nu putea să scadă, cel mult ar fi rămas constantă. În aceste condiţii, la control s-a estimat că patrimoniul societăţii a fost prejudiciat cu 13,82 euro/mp, pentru întreaga suprafaţă vândută prejudiciul estimat fiind de 4.874.686 euro", potrivit raportului controlorilor financiari.  Pentru această abatere, procesul verbal a fost înaintat spre cercetare organelor de urmărire penală.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite