Poliţiştii prahoveni, învăţaţi să refuze şpaga

0
Publicat:
Ultima actualizare:

38 de poliţişti, majoritatea lucrători la Rutieră, au acceptat, în ultimii cinci ani, şpaga oferită de colegii lor care au acţionat sub acoperire. Patru dintre aceştia sunt din Prahova.

„Angajaţii din structurile MAI au dat aceste teste de integritate, fără să ştie. De exemplu, în cazul poliţiştilor de frontieră, aceştia aveau de-a face cu persoane care le ofereau bani în schimbul tăcerii lor. Poliţiştii sub acoperire încercau să treacă graniţa cu acte false. Evident, cei care au acceptat banii, au picat testul de integritate. Într-adevăr, cei mai vulnerabili sunt lucrătorii de la rutieră", a precizat comisarul şef Paul Mirodin, şeful Serviciului Prevenire, din cadrul Direcţiei Anticorupţie a IGPR.

Pentru a preveni repetarea unor astfel de situaţii în Prahova, poliţiştii de la Rutieră au fost invitaţi la un training, la care au fost învăţaţi cum să acţioneze în teren pentru a preveni situaţiile în care li s-ar putea oferi spagă. „De exemplu, poliţistul de la Circulaţie nu trebuie să aibă relaţii prea apropiate cu şoferii opriţi în traffic. Conducătorii auto trebuie să răspundă doar la întrebările agentului şi neapărat din maşină, fără să coboare din autovehicul", a declarat  comisarul sef Lucian Dinita, şeful Politiei Rutiere din IGPR.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite