Criza nu a afectat piaţa imobiliară de pe Valea Prahovei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Agenţiile de turism de pe Valea Prahovei au înregistrat creşteri ale volumului de vânzări
Agenţiile de turism de pe Valea Prahovei au înregistrat creşteri ale volumului de vânzări

Pentru oamenii cu bani, criza financiară nu înseamnă neapărat venituri mai mici, ci un moment excelent pentru investiţii.

Agenţiile imobiliare de pe Valea Prahovei au înregistrat, anul acesta, creşteri ale volumului de vânzări, majoritatea celor interesaţi de proprietăţile din zonă fiind cetăţeni români. 70% dintre cumpărători sunt din Bucureşti, însă, mulţi sunt şi din Craiova, Constanţa, Galaţi sau Giurgiu. La polul opus se află clienţii din Ardeal, iar 10% din totalul tranzacţiilor sunt realizate de cetăţenii străini.

Preţuri mai mici

Un apartament cu două camere de pe Valea Prahovei se vinde cu un preţ ce variază între 35.000 şi 50.000 de euro, în funcţie de dotări, de zonă şi de etajul la care se află. De exemplu, un apartament în Sinaia semidecomandat, situat într-o zonă liniştită şi renovat recent, cu centrală termică proprie şi şi mobilat, se vinde cu preţul de 35.000 de euro.

În ceea ce priveşte casele de vacanţă, metrul pătrat costă între 600 şi 850 de euro, mult mai puţin faţă de 2008, de exemplu, când costa aproximativ 1.400 de euro. Casele de vacanţă cu suprafeţe între 110 şi 170 de metri pătraţi costă de la 90.000 la 100.000 de euro, însă, preţurile pot ajunge şi la câteva sute de mii de euro, pentru vilele de lux. „Cele mai scumpe imobile sunt în Sinaia şi Predeal, însă preţurile coboară la Buşteni şi Azuga, în timp pe la Râşnov, Comarnic şi Câmpina ele sunt şi cu 20% mai mici", explică Mihai Totpal, directorul agenţiei imobiliare Mervani.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite