Pe timp de criză, parlamentarii prahoveni şi-au cumpărat case şi terenuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Criza care îi afectează pe prahoveni în fiecare zi, se pare că i-a ocolit pe unii parlamentari din judeţul nostru, aşa cum reiese din declaraţiile acestora de avere.

Cel mai norocos la capitolul achiziţii a fost senatorul Georgică Severin. Acesta a primit, prin donaţie, în 2009, două terenuri intravilane şi unul forestier în Scorţeni şi un teren agricol în Ariceştii Rahtivani. De asemenea, a moştenit o casă de locuit în Scorţeni şi i-a fost dată prin donaţie o alta în aceeaşi localitate. În 2010, senatorul prahovean şi-a deschis conturi şi depozite bancare în valoare de 52.766 dolari.

Nici deputatului George Ionescu nu i-a mers prea rău în primii ani de mandat.  George Ionescu a achiziţionat în 2009 un teren intravilan în Ploieşti şi unul agricol în Târgşorul Vechi, ambele trecute pe numele soţiei. Acesta şi-a mai completat declaraţia de avere cu două case de locuit în Ploieşti şi cu un depozit de 44.000 de lei. Şi Graţiela Gavrilescu a moştenit în 2009 două terenuri în Popeşti Leordeni şi Bucov. Parlamentarul prahovean a cumpărat tot în 2009 şi o casă de locuit în Bucov.

Teodor Meleşcanu s-a îmbogăţit în 2009 cu un teren agricol şi unul forestier în comuna Budila, judeţul Braşov. În 2010, printr-un schimb de proprietate, a dobândit un apartament în Bucureşti. De asemenea, parlamentarul a vândut o garsonieră de 35.000 de euro şi a donat o casă de vacanţă fiicei lui.  

Nu au nici casă, nici maşină

Conform declaraţiilor de avere, printre cei mai săraci parlamentari prahoveni se numără Cristian Burlacu şi Andrei Sava. Burlacu a declarat că nu posedă niciun teren, clădire sau autovehicul. În schimb, acesta şi-a permis să acorde  împrumuturi în nume personal la societăţi şi persoane fizice în valoare de 350.700 euro. Cel mai tânăr parlamentar, Andrei Sava, nu are trecute în declaraţia de avere nici casă, nici maşină, dar în schimb se poate lăuda cu un ceas de aur de 12.500 de euro.

Cadou de 1.000 de euro

Anul trecut, cel mai răsfăţat parlamentar din Prahova a fost Roberta Anastase, preşedintele Camerei Deputaţilor, care a primit 14 bunuri cu titlu gratuit în cadrul unor activităţi de protocol. Cel mai scump cadou, în valoare de 1.000 de euro, a fost o oglindă cu ramă din lemn de nuc, încrustată cu sidef pe care l-a primit de la preşedintele Siriei, Bashar Al-Assad. Însă, conform documentului postat pe site-ul Camerei Deputaţilor, acesteia  i s-a restituit doar o casetă pentru bijuterii, executată din lemn şi broderie manuală cu motive tradiţionale coreene, în valoare de 80 de euro, pe care a primit-o de la ambasadorul Republicii Coreea, Lee Kwang.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite