Fostul director al Parcului Industrial Ploieşti, condamnat la închisoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul director al Parcului Industrial Ploieşti, Valerian Sfârloagă, a fost condamnat la cinci ani de închisoare într-un dosar în care a fost trimis în judecată de DNA pentru abuz în serviciu şi uz de fals, Sfârloagă şi alţi doi inculpaţi fiind obligaţi să despăgubească PIP cu 7,5 milioane lei, potrivit mediafax.ro.

Valerian Sfârloagă a fost condamnat de Judecătoria Ploieşti la cinci ani de închisoare pentru abuz în serviciu contra intereselor publice, în formă calificată şi continuată, la doi ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de instigare la infracţiunea de fals intelectual în formă continuată şi la un an de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de uz de fals în formă continuată.

Pedepsele aplicate au fost contopite şi, în final, Valerian Sfârloagă are de executat cinci ani de închisoare. În acelaşi dosar au fost trimişi în judecată de către DNA fostul consilier judeţean Gabriel Cristian Finichiu, acuzat de complicitate la fals intelectual şi fosta juristă a parcului Industrial Ploieşti Maria Daniela Manolache, sub acuzaţia de fals intelectual.

Potrivit sentinţei, cei trei inculpaţi sunt obligaţi să plătească Parcului Industrial Ploieşti suma de 7.584.353,18 lei, prejudiciul cauzat prin săvârşirea faptelor.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite