Norul radioactiv din Japonia a ajuns deasupra României

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Norul radioactiv de la centrala nucleară japoneză Fukushima a ajuns în România, susţin specialiştii de la "Institutului German de Cercetări pentru Mediu", care afirmă că particulele se află în prezent la 2500 de metri altitudine, potrivit mediafax.ro.

Specialiştii spun că în cazul în care va ploua, substanţele radioactive vor ajunge în sol şi în apă. Analizele făcute până acum sunt liniştitoare: cantitatea de izotopi este de sute sau chiar mii de ori mai mică decât cota de alarmă.

"Noi avem două laboratoare care măsoară radioactivitatea în Prahova, unul în Ploieşti şi altul la Babele, iar până în acest moment nu s-au înregistrat creşteri de radioactivitate", ne-a declarat Mihai Buzea, directorul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Prahova.

Masa de aer poluat din Japonia va străbate România în două zile. Acum norul de particule radioactive se află la 2500 de metri altitudine, iar mâine vom avea un altul la 5000 de metri.

Medicii spun că trebuie să acordăm o mai mare importanţă igienei în această perioadă. "Nu trebuie să luăm iod. În schimb, trebuie să ne spălăm foarte bine pe mâini, să ne ungem cu produse protectoare pe faţă şi pe mâini. Legumele şi fructele trebuie spălate intens chiar şi cu apă caldă şi şterse bine înainte să le mâncăm. Totodată, trebuie să evităm să consumăm apă de la robinet", este de părere doctorul Simona Schnelbach, preşedintele Colegiului Medicilor Prahova.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite