Nicoleta Mocanu a adus kangoo jumps în Ploieşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deşi este ocupată până peste cap cu afacerile şi este însărcinată în opt luni, Nicoleta Mocanu îşi găseşte întotdeauna timp pentru acţiuni de binefacere.

Un sport necunoscut de români până în 2009, kangoo jumps, a devenit „vedeta" sălilor de sport, fitness şi aerobic din toată ţara. Săriturile pe ghete speciale, ce amintesc de mişcările cangurilor, dar cu numeroase efecte medicinale benefice pentru coloană, afecţiunile cardiace şi forma bună a corpului au apărut şi în Ploieşti prin ideea Nicoletei Mocanu.

 „Întâi, l-am practicat la Miercurea-Ciuc, unde s-au făcut primele cursuri, pentru mine, pentru a mă ţine în formă, dar şi din curiozitate. Apoi, încurajată de instructorul meu, am cooptat mai multe ploieştence să practice kangoo. A fost mai greu la început, pentru că nu aveam o sală a noastră şi făceam mişcare în aer liber, dar toate problemele s-au rezolvat pe parcurs", îşi aminteşte Nicoleta de începuturi.

Nico, artista din Ploieşti care îi este şi o foarte bună prietenă, a ajutat-o să promoveze acest sport efectiv, prin ore de kangoo în faţa Sălii Sporturilor din Ploieşti. În ianuarie 2010, în oraş exista deja o sală specială pentru kangoo jumps, destinată exclusiv femeilor şi copiilor. „Deşi este mereu aglomeraţie la sală, am remarcat un lucru. Spre deosebire de bărbaţi, care ştiu foarte bine ce vor atunci când se apucă de sport, femeile sunt inconstante. Dau jos kilogramele pe care şi le-au propus, apoi renunţă la sport câteva luni şi se întorc din nou când vor să slăbească. Mi-ar plăcea ca femeile să înţeleagă că sportul ar trebui să fie un stil de viaţă", spune Nicoleta.

Kangoo pentru copiii bolnavi

Tot kangoo i-a adus în atenţie numeroasele cazuri umanitare care aveau nevoie de susţinere şi de popularizare. „Atât clientele care vin la sală, cât şi foarte mulţi prieteni m-au ajutat să transform sportul într-o cauză nobilă. Fie prin donaţii directe, fie sărind împreună, pe ghetele kangoo, pentru un caz", povesteşte femeia.

Astfel, dotarea secţiei de pediatrie a Spitalului Fundeni, Albert, un băieţel în vârstă de 6 ani, care suferea de lecucemie, dar care a fost operat între timp şi acum se simte foarte bine, Ioana, fetiţa născută fără o mână sau un bărbat din Ploieşti, paralizat, care trebuie să-şi întreţină singur copilul, sunt doar câteva dintre cauzele care s-au bucurat de sprijinul direct sau indirect al Nicoletei Mocanu.

Pentru că este în luna a opta de sarcină, Nicoleta şi-a propus să nască în apă, la o clinică din Braşov. De altfel, a adus şi aqua gym în Ploieşti, ore de gimnastică în apă, în piscine acoperite pentru persoanele care au probleme medicale.

ÎNTREBĂRI ŞI RĂSPUNSURI

Cum au reacţionat ploieştenii la kangoo?

Fetele cate vin la sală s-au obişnuit de mult cu săriturile pe ghete, dar când mergem în aer liber încă mai sunt oameni care se uită ciudat la noi. Aş vrea să schimb cât mai repede această atitudine.

Cum îţi împarţi timpul?

Destul de greu, pentru că am foarte multe lucruri de făcut şi îmi place să stau foarte mult printre clientele mele, să iau pulsul sălii şi să văd ce aşteptări sunt de la mine. Am transformat maşina într-un birou mobil, iar mare parte din zi o petrec vorbind la telefon. Abia dacă mai am timp pentru fetiţa mea.

CE-I PLACE

Mişcarea este o regulă de zi cu zi în programul Nicoletei Mocanu, mai puţin în ultima perioadă de sarcină. Muzica, pe care o ascultă, în funcţie de stările de spirit pe care le are, şi călătoriile sunt alte ativităţi care îi fac o mare plăcere.

CE NU-I PLACE

Nu îi plac dezamăgirile venite din partea oamenilor apropiaţi şi a partenerilor de afaceri. Cu toate acestea, spune că nu vrea să-şi schimbe comportamentul pentru a nu deveni rigidă, ci doar şi-a propus să fie mai atentă în alegerea persoanelor.

PROFIL

Născută
5 martie 1976, Buzău

Studii
Facultatea de chimie UPG Ploieşti, Bazele aerobicului - Federaţia de Sport pentru Toţi

Familie
Căsătorită, o fetiţă de trei ani

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite