Minimuzeu de trenuleţe în Gara Sinaia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Expoziţia a fost inaugurată cu ocazia zilelor oraşului de anul trecut
Expoziţia a fost inaugurată cu ocazia zilelor oraşului de anul trecut

Colecţia de micromodele feroviare active cu caracter permanent poate fi vizitată în fiecare zi, inclusiv de Sărbători.

Una dintre atracţiile turiştilor care ajung în staţiunea prahoveană Sinaia este vizitarea minimuzeului de trenuleţe care există în Gara Regală. Colecţia a fost pusă la dispoziţie de către familia de origine engleză Drera, care a închiriat sala Gării pentru adăpostirea acestei expoziţii permanente. Este o colecţie aproape inedită în Europa datorită plăcilor de înmatriculare a locomotivelor cu abur care nu mai există astăzi.

"Pe lângă vizitarea muzeului, copiii au la dispoziţie şi un loc de joacă special unde se pot juca cu trenuleţele care fac parte din gama de jucării Thomas and Friends, formată din trenuleţe, vagoane, şine şi alte accesorii. Părinţii şi nici eu nu avem voie în această cameră, copiii sunt lăsaţi să se joace în voie, pentru că jucăriile au o rezistenţă ridicată", ne-a declarat Liliana Savu, responsabilul expoziţiei. Părinţii pot servi o cafea sau o ciocolată caldă în cafeneaua din interiorul minimuzeului, în timp ce ascultă minidocumentare despre micro şi macromodele feroviare.

"Minimuzeul este vizitat săptămânal de copii din Bucureşti şi Ploieşti care după câteva ore bune de joacă şi plânsete, cu greu se despart de trenuleţe. Ca să nu mai vorbesc de cei din Sinaia care vin şi de câte patru-cinci ori pe săptămână aici", a mai precizat Liliana Savu. Preţul unui bilet de intrare pentru un adult este de şase lei şi patru lei pentru copii, iar expoziţia este deschisă în fiecare zi, între orele 10 şi 18. Expoziţia va fi deschisă şi în zilele de Crăciun şi Revelion.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite