Mihai Eminescu şi Toma Socolescu vor fi sărbătoriţi mâine, la Ploieşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria Ploieşti va organiza mâine, de la ora 11.00, la bustul poetului Mihai Eminescu din centrul municipiului, evocarea marelui poet, cu prilejul aniversării a 161 de ani de la naşterea sa.

Cu această ocazie, vor fi rostite alocuţiuni de către prof. Daniela Burlacu de la Şcoala „Mihai Eminescu" Ploieşti, prof. dr. Constantin Manolache, directorul Centrului Judeţean de Cultură Prahova şi de Georgiana Bunea, elevă, reprezentantă a Consiliului Local al Copiilor şi Tinerilor Ploieşti.

De asemenea, nu vor lipsi nici recitări din opera marelui poet, în rostirea actriţei Carmen Ciorcilă, de la Teatrul „Toma Caragiu" Ploieşti. Evenimentul se va încheia cu depuneri de flori la monumentul scriitorului.

Se va dezveli bustul arhitectului Toma Socolescu

Tot mâine, de la 11.30, va fi dezvelit bustul profesorului - arhitect Toma T. Socolescu. Acesta a fost amplasat în Piaţa Profesor Arhitect Toma T. Socolescu (intrarea principală a Halelor Centrale), fiind ridicat cu ocazia marcării, în octombrie 2010, a semicentenarului trecerii sale în nefiinţă.

În iulie 2010, comisia de jurizare, al cărei preşedinte a fost reputatul critic de artă Pavel Şuşară, a desemnat drept câştigător al concursului de creaţie pentru realizarea bustului, pe renumitul sculptor sătmărean Radu Ciobanu, membru al Uniunii Artiştilor Plastici din România.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite