Cinci membri ai grupării "Ghenosu", arestaţi pentru fraude informatice

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ghenosu a fost arestat la jumătatea acestei luni
Ghenosu a fost arestat la jumătatea acestei luni

Cinci membri ai grupării infracţionale "Ghenosu", al cărui lider este Florin Ghinea, au primit mandate de arestare de la Tribunalul Bucureşti, în urma a 13 percheziţii ale poliţiştilor şi jandarmilor în Bucureşti şi Dâmboviţa.

În perioada martie - octombrie, membrii grupării "Ghenosu" au confecţionat dispozitive de fraudare a mijloacelor de plată electronice, pe care le-au instalat la peste 15 bancomate, în vederea colectării de informaţii de pe banda magnetică a cărţilor de credit. Membrii grupării instalau dispozitive de "skimming" pe bancomatele unor bănci comerciale, cu ajutorul cărora erau copiate informaţiile de pe banda magnetică a cardurilor, precum şi codul PIN aferent.

Datele erau prelucrate şi inscripţionate pe cartele PVC cu bandă magnetică şi, ulterior, erau folosite pentru retrageri frauduloase de bani. În urma percheziţiilor au fost ridicate dispozitive artizanale de înregistrare video a codului de securitate PIN la ATM-uri, unităţi centrale de calculatoare, laptopuri, stick-uri de memorie şi carduri ce prezintă suspiciuni de contrafacere.

Prejudiciu de 200.000 de lei

Prejudiciul cauzat prin accesul neautorizat la sistemele informatice, precum şi prin efectuarea de retrageri de numerar este de aproximativ 200.000 de lei.

Liderii grupării infracţionale cercetate, fraţii Mihai Constantin şi Mihai Marian, în cursul anului 2009 au fost arestaţi preventiv alături de Ghenosu şi alte persoane, pentru implicare în fapte din aceeaşi sferă penală.

Florin Ghinea a fost arestat de Tribunalul Prahova pentru o perioadă de 30 de zile pe 15 octombrie. Propunerea a venit în baza unor noi fapte comise de Ghenosu în dosarul din martie 2009 în care era acuzat de infracţiuni din sfera criminalităţii informatice, spălare de bani, camată şi santaj. Procurorii DIICOT au prezentat dovezi că interlopul ar fi încercat o înţelegere frauduloasă cu una dintre părţile vătămate în încercarea de a o convinge să-şi schimbe declaraţia. La sfârşitul săptămânii trecute, un alt membru al clanului Ghenosu a ajuns după gratii. Este vorba despre Tiberiu Cîrstian, zis Tigaie, acuzat în acelaşi dosar cu Ghenosu.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite