Ploieşti: Soarta maidanezilor, la mâna autorităţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Iubitorii de animale sunt obligaţi să aibă grijă de câinii fără stăpâni, dacă nu vor ca aceştia să fie eutanasiaţi.

Un act legislativ, adoptat marţi, de Comisia pentru Administraţie Publică şi Echilibru Ecologic din Camera Deputaţilor, prevede că populaţia are datoria să-şi identifice câinii maidanezi prin microcipare, să-i sterilizeze şi să nu-i abandoneze.

Totodată, în scurt timp, va fi înfiinţat Registrul de evidenţă a tuturor câinilor din ţară, cei fără stăpân, cei cu stăpân şi cei cu regim special. În plus, consiliile locale sunt cele care vor trebui să decidă soarta patrupedelor hoinare. Animalele care nu sunt adoptate, pot fi oricând eutanasiate sau sterlizate, mai ales în cazul exemplarelor agresive sau care care suferă de boli incurabile. Şi asta nu e totul. Responsabilitatea Consiliilor Locale este şi aceea de amenajare a unor adăposturi pentru căţeii hoinari.

Reprezentanţii asociaţiilor de protecţie a animalelor nu văd cu ochi buni noua lege a maidanezilor. „Eu cred că se urmăreşte eutanasierea bietelor animale. Nu este normal să-i lăsăm pe străzi, însă ar fi ideal dacă s-ar construi nişte adăposturi. Noi am fost la Bucov şi am dat de mâncare patrupedelor de acolo. Au condiţii destul de bune, mai ales după ce a fost angajat un nou medic veterinar. Soluţia nu este să-i omorâm", susţine Oana Ghionoiu.

Aceasta a înfiinţat în Colegiul „Nichita Stănescu", unde este profesoară de informatică, comisia „S.O.S. Animalele Comunitare", un proiect educativ, prin care elevii sunt învăţaţi să ocrotească patrupedele fără stăpân. În data de 25 martie, la colegiul unde predă se va organiza „Ziua animalelor comunitare". „Vor discuta despre măsurile pe care le putem lua noi, iubitorii de animale, pentru a ocroti aceste fiinţe nevinovate", a mai spus ploieşteanca.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite