Ploieşti: Peste 100 de tineri, păcăliţi cu locuinţe ANL

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 100 de tineri din Ploieşti aşteaptă de aproape un an să se mute în aceste  apartamente, a căror finalizare se amână la nesfârşit.

În tot acest timp, aceştia sunt nevoiţi să stea la părinţi sau cu chirie în condiţiile în care ratele la bănci au început să curgă încă din luna august a anului trecut. „În 2008, am făcut credit ipotecar de 30.000 de euro pentru o garsonieră, în speranţa că peste doi ani voi putea să mă mut. Însă lucrurile nu au stat deloc aşa, iar locuinţa nu a fost finalizată nici acum. În urma scrisorilor pe care le-am adresat reprezentanţilor ANL, am primit, până acum, nu mai puţin de trei termene, ultimul fiind în noiembrie 2010. În prezent, eu trebuie să plătesc la bancă o rată lunară de 190 de euro pentru un bun pe care nu îl am", ne-a spus Laurenţiu Cazan, unul dintre tinerii nemulţumiţi.

Tânărul consideră că încheierea contractului cu ANL a fost ţeapa vieţii lui, în condiţiile în care, acum, cu 56.000 de euro ar fi putut să îşi cumpere un apartament cu două camere, gata finisat, într-un bloc nou. Reprezentanţii ANL spun că cunosc problema de la Ploieşti şi că fac tot posibilul pentru a o remedia. „Facem presiuni asupra constructorului. Varianta rezilierii cu firma constructoare presupune radierea tuturor ipotecilor şi nu ştiu dacă cei care au luat o anumită sumă de bani, acum câţiva ani, de la o bancă, ar mai putea să o primească", ne-a declarat Dana Florea, purtătorul de cuvânt al ANL. Situaţia nu este singulară în condiţiile în care şi alte blocuri din zona de Vest construite de ANL înregistrează întârzieri în graficul de executare.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite