Ploieşti: Pericol pentru cei mici! Peste o mie de jucării, retrase de pe piaţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Inspectorii Comisariatului pentru Protecţia Consumatorilor Prahova au aplicat 20 de sancţiuni agenţilor economici în valoare de 107.500 lei.

În această lună, inspectorii CNPC Prahova au controlat 33 de operatori economici care comercializează jucării, iar la 30 dintre aceştia au fost constatate deficienţe. „Am descoperit deficienţe legate de lipsa de informare a consumatorilor. Nu existau numele producătorului, a importatorului, avertismentele necesare. Totodată, am găsit animale din pluş al căror păr se desprindea foarte uşor ceea ce reprezintă un pericol pentru copii", ne-a declarat inspectorul Alexandru Cârdei. În urma controalelor, au fost aplicate 20 de sancţiuni în valoare de 107.500 lei, iar 1.494 de jucării au fost retrase temporar de la comercializare.

Inspectorii au confiscat definitiv din magazinele prahovene 100 de pistoale cu bile, care valorau 312 lei. De 1 iunie, inspectorii le recomandă părinţilor să fie foarte atenţi la jucăriile pe care le cumpără micuţilor. „Părinţii trebuie să evite cumpărarea jucăriilor ieftine de la colţ de stradă. Acestea pot avea diferite elemente chimice pe care copiii să le ingereze. De asemenea, atunci când cumpărăm o jucărie este necasar să controlăm mereu numele importatorului, să vedem dacă există", a mai precizat inspectorul Alexandru Cârdei.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite