Update: Jaguarul Dodo a scăpat de la Zoo Bucov. Grădina zoologică a fost închisă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Panică astăzi la Grădina Zoo de la Bucov. Jaguarul Dodo a ieşit din propriul adăpost şi s-a plimbat timp de mai multe minute nestingherit prin incinta grădinii.

ORA 13.45

Primarul municipiului Ploieşti, Andrei Volosevici, a decis închiderea Grădinii Zoologice Bucov  pentru o perioadă de şapte zile, timp în care toate firmele care au efectuat lucrări la sistemele de securitate a cuştilor pentru animale periculose să se prezinte pentru a-şi verifica lucrările executate.

Dispoziţia a fost luată ca urmare a incidentului petrecut în această dimineaţă, când jaguarul aflat în captivitate a reuşit să distrugă zona de protecţie, să spargă geamul şi sa evadeze pe aleile parcului.

„Cel mai important lucru pentru mine este siguranţa cetăţenilor care vin sa viziteze grădina zoologică. Este mult mai important să verificăm, acum, toate sistemele de pază. Pentru cele care se află în garanţie, verificările se vor efectua pe cheltuiala firmelor, iar pentru celelalte, costurile vor fi suportate din bugetul local. Faptul ca astăzi nu a fost niciun copil în parcul zoo cand s-a produs incidentul, a fost un mare noroc, dar obligaţia mea este să mă asigur că în orice moment vizitatorii sunt în deplină siguranţă", a declarat Andrei Volosevici.

ORA 11.49

Din fericire, la acel moment nu erau vizitatori la Bucov deşi exista program de lucru cu publicul, iar animalul a reuşit să fie tranchilizat în aproximativ 15 minute de angajaţii zoo. Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă sosiţi la faţa locului au ajutat la transportul animalului în adăpostul din care scăpase. Nimeni nu ştie însă cum a fost posibil ca jaguarul să părăsească adăpostul. „Facem verificări pentru a stabili împrejurările în care a fost posibilă scăparea din cuşcă a felinei", ne-a declarat Daniel Radu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite