Ploieşti: Irina Paraschiv este o femeie de afaceri fără frică de criză

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Irina ştie cum să-şi împartă timpul între familie şi serviciu
Irina ştie cum să-şi împartă timpul între familie şi serviciu

Are două businessuri de succes, unul în domeniul industrial şi altul dedicat exclusiv femeilor. Este unic distribuitor în Prahova a unor produse cosmetice profesionale, importate din Germania.

Irina Paraschiv este inteligentă, ambiţioasă şi îşi respectă opiniile şi deciziile cu fermitate, fiind un model de succes pentru tinerele care nu au curajul să demareze o afacere pe timp de criză. La doar 35 de ani, prahoveanca administrează două businessuri care merg pe profit. „De mică visam să devin cineva în viaţă, să am succes. Am absolvit Liceul Economic din Ploieşti, apoi am fost admisă la Facultatea de Management, din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucureşti. Am luat viaţa în piept pe cont propriu. Imediat după absolvirea studiilor universitare m-am angajat ca asistent manager la o firmă care producea ambalaje", povesteşte Irina.

Tânăra a ocupat un post de consultant la o firmă de recrutare şi selecţie personal, unde a urmat cursuri de „Managementul timpului". „A fost un moment important. Mi-au plăcut foarte mult aceste cursuri pentru că am învăţat cum să-mi organizez timpul, priorităţile într-o zi de lucru, astfel încât să nu fiu doborâtă de probleme şi stres la locul de muncă", spune prahoveanca. Irina a obţinut apoi un job de formator. S-a angajat la o Şcoală Postileală a Fundaţiei Ecologice Green, unde, timp de patru ani, a predat materii pe  domeniul bancar.

Îşi fidelizează clienţii

Din 2002, Irina Paraschiv conduce o afacere în domeniul industrial, fiind distribuitor al unor produse de lubrifiere pentru utilaje şi instalaţii. „Am început afacerea cu un prieten de familie, care însă a plecat în străinătate şi m-a lăsat să continui treaba de una singură. Sunt norocoasă, pentru că soţul m-a ajutat foarte mult. Mi-am câştigat nu tocmai uşor clienţii, însă am fost perseverentă şi am reuşit să-i conving să folosească produsele de import. Cred că una dintre cheile succesului este fidelizarea clienţilor. Am avut şi am grijă ca aceştia să primească bonusuri, discounturi, în funcţie de cantitatea comandată şi de vechime", explică femeia de afaceri.

Pe finele anului 2009, Irina Paraschiv a sfidat criza economică şi s-a avântat într-o nouă afacere, de această dată destinată exclusiv femeilor. „Timp de mai multe luni, am fost la diverse târguri de produse cosmetice, în calitate de vizitator şi de client. Aşa am devenit distribuitor pentru două mărci de succes în Germania. Este vorba despre tot felul de creme şi produse de machiaj profesionale, de la „Dr. Rimpler" şi „Isabelle Lancray", prezente acum în multe din saloanele de înfrumuseţare din Ploieşti. Acestea sunt folosite şi de vedetele de la Hollywood", mai spune aceasta.

ÎNTREBĂRI ŞI RĂSPUNSURI

O femeie dedicată afacerilor sale are timp şi pentru familie?

Un caz concret sunt eu. Sunt căsătorită cu un om extraordinar, şi el tot economist de profesie, şi avem împreună o fetiţă superbă de patru ani. Timpul liber ni-l petrecem împreună, gătim, glumim, călătorim, suntem o familie normală şi foarte responsabilă. Totul depinde de felul în care ne administrăm timpul.

Cum reuşiţi să supravieţuiţi crizei economice?

Primul lucru pe care l-am făcut a fost să reduc drastic anumite cheltuieli, care nu aveau o justificare solidă. Mi-am mutat firmele într-un sediu mai mic, aşadar am economisit o sumă importantă de bani, de câteva sute de euro. Am doar doi angajaţi, este suficient pentru volumul de muncă pe care îl avem.

CE-I PLACE

Irina Paraschiv iubeşte florile şi îi place foarte mult să picteze peisaje din natură. Îşi doreşte să  ajungă la Viena, în capitala Austriei, pe care îl consideră un oraş remarcabil pentru arhitectura sa.

CE NU-I PLACE

„Nu-mi plac oamenii care nu au încredere în ei. Şi, ca fapt divers, nu-mi place să merg cu maşina pe timp de ceaţă, pentru că am avut parte de câteva incidente neplăcute", spune Irina.

PROFIL

Născută

27 iulie 1975, la Ploieşti

Studii

Facultatea de management, ASE Bucureşti

Familie

Căsătorită, are o fiică

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite