Ploieşti: Ionela Dobre are grijă de look-ul dumneavoastră

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ionela este un bun psiholog, vorbeşte cu fiecare persoană în parte despre ce anume îşi doreşte, iar cea mai mulţumită este atunci când clienţii pleacă încântaţi de cum arată.

Ionela mărtusiseşte că „mama m-a îndrumat către această meserie, dar pe parcurs am descoperit că-mi place şi că am talent". S-a angajat la un salon de coafură de la 18 ani, după ce a terminat şcoala. Tânăra spune că, la început, îi lua foarte mult un tuns. Nu îi era frică să tundă, însă era foarte lentă.

Un tuns, pe care acum îl face în zece minute, atunci îl realiza şi într-o oră. „În meseria aceasta, trebuie să fii un bun actor, să ştii să îi asculţi pe toţi şi să te schimbi de la o clientă la alta. Unor cliente le place să le faci complimente, altele, dimpotrivă se simt stânjenite. Unora le place să vorbească, altora nu. Trebuie să te adaptezi în funcţie de ce vrea fiecare".  

O coafează pe soţia lui Doroftei

După şapte ani, Ionela s-a mutat la un alt salon de înfrumuseţare, însă multe dintre cliente i-au rămas fidele. Ionela tunde şi persoane publice. „Printre clienţii mei fideli se numără şi Monica Doroftei, soţia fostului campion la box Leonard Doroftei, dar şi cunoscutul fotbalist Marius Măldărăşanu".

Deşi recunoaşte că vedetele sunt mai pretenţioase decât ceilalţi clienţi, Ionela spune că se simte provocată atunci când cineva îi cere o coafură mai specială. „Este normal ca persoanele cunoscute să fie mai exigente cu imaginea lor. În primul rând, mă sfătuiesc cu ele despre evenimentul la care merg, hainele pe care le poartă, iar în funcţie de asta mă orientez cum le coafez. Clienţii pretenţioşi mă provoacă pentru că fac tot ce îmi stă în putinţă pentru a-i mulţumi".

Alessia, cea mai pretenţioasă clientă

Una dintre cele mai pretenţioase cliente ale Ionelei este chiar fiica ei, Alessia. „Mie îmi plac foarte mult cocurile, iar ei îi place părul desfăcut, ondulat. De aici, mai apar şi divergenţele. La grădiniţă, în fiecare zi, Alessia are o altă coafură".

Tânăra spune că cea mai mare realizare a ei a fost participarea, în 2009, la cursul realizat în Londra de Patrick Cameron, unul dintre cei mai celebri hairstyilişti din lume. În fiecare an, Ionela participă la „Trendul Internaţional", un eveniment care are loc în fiecare an în câte o capitală a lumii. „Anul trecut, am fost la Paris. Evenimentul constă în cursuri de specialitate, care durează patru zile, perioadă în care se predă ceea ce se poartă anul următor".

Ionela a avut colaborări şi cu diferite televiziuni, unde a coafat vedetele invitate la emisiuni şi a participat la zeci de concursuri naţionale unde a obţinut premii pentru coafurile realizate.

Întrebări şi răspunsuri?

Ce s-a schimbat acum faţă de primul tău an de lucru?

Tehnica a evoluat foarte mult. Clienta secolului XXI nu mai stă cu bigudiuri pe cap, la cască. S-au inventat ondulatoarele şi plăcile care ondulează părul mai rapid.

Ce vor clientele când vin la salon?

Majoritatea doresc o schimbare atunci când îşi schimbă „prefixul" sau când au un alt loc de muncă. Mai există, de asemenea, persoanele care se aranjează cu ocazia diferitelor evenimente: nunţi, botezuri, petreceri private.

Ce se poartă anul acesta la nunţi?

Se poartă părul prins şi accesoriile în păr, precum florile naturale, broşele de păr, dar şi părul creponat, ondulat, cu cât mai mult volum.

CE-I PLACE

„Îmi place să călătoresc şi să cunosc cât mai mulţi oameni. Îmi place să merg la cinema. Îmi place foarte mult să mă ocup de fetiţa mea deşi nu am prea mult timp".

CE NU-I PLACE

„Nu-mi plac oamenii mincinoşi şi persoanele care se pretind a fi mai mult decât sunt. Nu-mi plac treburile casnice. Nu-mi place vremea înnorată, mă deprimă".

PROFIL

Născută
7 octombrie 1981, Ploieşti.

Studii
Şcoala Profesională UCECOM.

Familie
Căsătorită, o fetiţă

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite