Investiţie de 20 de milioane de euro în Parcul Industrial Ploieşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Din luna martie, în Parcul Industrial Ploieşti, va demara construcţia unei fabrici care va produce sisteme de micro-irigaţii pentru cultivatorii de legume, terenuri agricole, livezi şi podgorii din Europa de Est.

"Luând în considerare preocupările crescute în legatură cu accesul la apă şi costul acestuia, tehnologiile noastre inovative din segmentul irigaţiilor de tip picurare ajută clienţii din întreaga lume, să economisească apă la irigarea culturilor, îmbunătăţind randamentul şi calitatea culturilor" a declarat Judy Altmaier, vicepreşedinte Operaţiuni în cadrul The Toro Company.

Aceasta este prima investiţie „greenfield" pe care compania americană o realizează în afara graniţelor SUA. Valoarea investiţiei este de 20 de milioane de euro, iar începerea producţiei este planificată pentru sfârşitul verii. Decizia de a investi în România a fost influenţată şi  de suportul oferit de Guvernul României, care a aprobat un ajutor de 9 milioane euro pentru construcţia liniei de producţie.  De îndată ce va deveni operaţională, fabrica de 12.500 metri pătraţi, va oferi aproximativ 100 de locuri de muncă.

" Este un eveniment foarte important pentru comunitate. În primul rând prin numărul de locuri de muncă nou create, dar şi pentru faptul că orice investiţie străina atrasă în această perioadă reprezintă un semn de relansare a economiei naţionale pe baze sănătoase şi reale." este de părere primarul Andrei Volosevici.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite