Interlopul „Ghenosu” coordona o reţea de proxenetism din închisoare. Procurorii DIICOT Ploieşti au găsit săbii şi pumnale la percheziţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Serviciul Teritorial Ploieşti au efectuat în această dimineaţă  11 percheziţii domiciliare pe raza municipiului Târgovişte, în vederea destructurării unui grup infracţional organizat, constituit din 15 persoane, specializat în  săvârşirea infracţiunilor de şantaj şi proxenetism. 

"Florin Ghinea era vizitat, periodic, la penitenciarul din Rahova de către un lider al grupării, Eugen Neacşu, zis Eugen Sârbu, iar prin intermediul acestuia coordona gruparea", ne-a declarat Ionuţ Botnaru, procurorul şef al DIICOT Ploieşti. În urma percheziţiilor, procurorii au găsit la domiciliul suspecţilor mai multe săbii, pumnale şi spray-uri paralizante folosite în acţiunile de şantaj.

Una dintre victime, care se lupta cu gruparea"Ghenosu" pentru teritoriul de practicare a prostituţiei în Irlanda a fost ars cu fierul de călcat pe o mare parte din suprafaţa corpului.

"În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituire şi aderare la un grup infracţional  organizat, şantaj, proxenetism şi spălare de bani, iar membrii grupării riscă să petreacă la închisoare între 3 şi 10 ani", a mai precizat Ionuţ Botnaru.

ORA 8.00

Activitatea infracţională a grupului era coordonată de către  Ghinea Florin Nicolae, zis „Ghenosu", lider al  lumii interlope dâmboviţene, din penitenciarul în care acesta se află încarcerat, personal sau prin intermediul altor persoane.

Membrii grupului infracţional organizat au acţionat pe raza judeţului Dâmboviţa,  recrutând 10 persoane de sex feminin, cu varste cuprinse intre 19-30 de ani, cărora le-au asigurat protecţia în vederea practicării prostituţiei de lux pe teritoriul Irlandei.

 Activitatea infracţionala era promovată prin intermediul unui site specializat de tip „escort". Membrii grupării au obţinut astfel suma de aproximativ  550.000 euro.

 Preocuparile infractionale ale învinuiţilor au vizat si exercitarea de  acte de violenţă extremă asupra a 10 părţi vătămate pentru a le determina să plătească importante sume de bani cu titlul de  „taxă de protecţie" sau dobânzi la împrumuturi în valoare de  250.000 de euro.

La sediul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Serviciul Teritorial Ploieşti  vor fi conduse pentru audiere 23 de  persoane.

Procurorii D.I.I.C.O.T. au instituit sechestrul asigurator asupra a 5 autoturisme de lux  aparţinând membrilor grupării.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite