Peste 100 de infractori, daţi dispăruţi de poliţişti. Printre ei se află şi suspecţii furtului de un milion de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În evidenţele Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova există peste 100 de persoane date în urmărire, care se sustrag executării unor pedepse cu închisoarea. Majoritatea acestora au plecat în Spania şi Italia.

"Avem 179 de urmăriţi, dintre care 109 sunt persoane condamnate care se sustrag executării pedepselor primite de la instanţă, iar restul sunt dispăruţi de la domiciliu. Majoritatea infractorilor sunt acuzaţi de furturi, înşelăciuni cu file CEC fără acoperire şi tâlhării", ne-a declarat comisar-şef Gheorghe Micu, şeful Biroului Urmăriri din cadrul IPJ Prahova. Cel mai vechi dosar datează din 1999 când un tânăr a dezertat de la unitatea militară la care îşi efectua stagiul şi nu a mai fost de găsit. Acesta a lăsat un bilet în care spunea că intenţionează să îşi pună capăt zilelor, însă corpul său nu a fost identificat nici până astăzi. 

„Peste 90% dintre infractori sunt plecaţi în străinătate. Majoritatea sunt în Spania şi Italia, dar avem şi în Austria, Germania, Franţa, Costa Rica. Unii dintre ei sunt deja arestaţi în aceste ţări, iar pentru alţii nu putem obţine extrădarea pentru că faptele de care sunt acuzaţi în ţară nu constituie infracţiuni şi pe teritoriul statelor respective", a mai precizat comisarul-şef Gheorghe Micu.  Anul acesta, există 20 de condamnaţi în Prahova, daţi în urmărire. Trei dintre aceştia sunt acuzaţi de infracţiuni comise în Spania şi pentru care statul spaniol a eliberat mandate de arestare europeană. Este vorba despre Emil Ruşi, un bărbat de 59 de ani din Sinaia, acuzat de tentativă de omor, Dorel Ceancău din Băicoi care se pare că şi-ar fi răpit nepoata şi Mihai Minea din Boldeşti-Grădiştea acuzat de înşelăciuni pe teritoriul Spaniei. În urma verificărilor poliţiştilor prahoveni, aceştia au ajuns la concluzia că infractorii nu se află pe teritoriul judeţului Prahova. 

Suspecţii furtului milionului de euro, urmăriţi în Italia

Printre cei urmăriţi de oamenii legii în 2011 se află şi trei dintre autorii jafului de un milion de euro care s-a petrecut la începutul acestui an în Ploieşti.  Ion Vasile, Marian Rădulescu şi Adrian Nistor, toţi din Valea Călugărească sunt căutaţi de poliţişti, fiind suspecţi de furtul unei părţi din milionul de euro de la Ionuţ Lazăr, unul dintre hoţii care s-au predat poliţiştilor din Valea Călugărească.  Oamenii legii au informaţii că cei trei suspecţi, cu vârste între 21 şi 31 de ani se află în Italia.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite