Iepuraşi 3D, de 200.000 de lei, în parcurile ploieştene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Edilii au negociat cu operatorul care se ocupă de iluminatul public şi au obţinut o reducere de aproape 23%, pentru închirerea figurinele specifice sărbătorilor pascale.

Anul acesta, municipalitatea ploieşteană a ţinut să marcheze într-un mod special venirea sărbătorilor de Paşti. Pentru prima dată, în mai multe zone ale oraşului, au fost montate figurine 3D şi 2D reprezentând iepuri şi ornamente specifice sărbătorilor. "Au fost montate 12 figurine 3D în principalele parcuri şi 77 de figurine 2D pe stâlpii de curent electric în intersecţiile mari din oraş", ne-a declarat Răzvan Lungu, directorul Regiei Autonome de Servicii Publice Ploieşti. Ornamentele au fost închiriate de primărie de la operatorul care se ocupă de iluminatul public, Luxten.

Costul total al contractului este de 200.000 lei, acesta incluzând montarea, demontarea şi chiria.  Suma pentru închirierea unei figurine este între 266 de euro şi 4.500 de euro. Reprezentanţii municipalităţii au ajuns la aceste sume în urma unor negocieri, reuşind să obţină o reducere de 22,83% faţă de preţul propus iniţial. Unii ploieşteni spun că preţul este cam piperat. "Mi se par cam scumpi iepurii. Este adevărat că reprezintă o atracţie, în special pentru copii, dar cu banii aceştia primăria ar fi putut ajuta nişte bătrâni în perioada asta, să aibă ce pune pe masă de Paşte sau ar fi putut să asfalteze mai multe străzi", ne-a spus Elena Vişan, aflată cu nepoţica în parcul din centrul oraşului.

Copiii se pozează cu iepuraşii

Cei mici sunt încântaţi însă de figurinele uriaşe şi nu le mai vine să se dezlipească de acestea.  "Îmi plac iepurii că sunt mari şi strălucitori", ne-a zis Maia, de numai doi anişori, căruia îi plăcea să fie fotografiată lângă fiecare figurină. Mama micuţei crede că nimic nu este prea scump pentru bucuria copiilor. "Atunci când vezi bucuria pe chipul copilului tău, nimic nu ţi se pare scump", ne-a spus Florentina Bozdoc. Figurinele vor rămâne în parcurile ploieştene până pe 28 aprilie.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite