Haos întreţinut de Ministerul Sănătăţii în spitalele prahovene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministerul Sănătăţii aruncă pisica în curtea autorităţilor locale, spunând că decizia privind comasarea spitalelor le va aparţine.

După ce au propus comasarea a şase spitale din judeţul Prahova şi transformarea în azile de bătrâni a altor patru unităţi spitaliceşti, acum reprezentanţii Ministerului Sănătăţii spun că ei nu sunt în măsură să ia nicio decizie în acest sens. „Nu ministerul va lua decizii legate de comasarea spitalelor, totul depinde de autorităţile locale. Scopul este unul singur: creşterea satisfacţiei pacientului", a declarat Cristian-Anton Irimie, secretar de stat în cadrul Ministerului Sănătăţii.

Salariaţii se tem să nu-şi piardă locurile de muncă

După o discuţie de aproape trei ore la Ploieşti cu reprezentanţi ai primăriilor şi ai spitalelor din judeţ, concluzia secretarului de stat a fost una singură: "nu există nemulţumiri ale reprezentanţilor locali". Realitatea este cu totul alta. În cursul zilei de ieri, zeci de angajaţi ai Centrului de Sănătate din Bălţeşti au protestat faţă de propunerea Ministerului de a transforma spitalul într-un cămin de bătrâni. "Întâi, domnii de la minister ar trebui să vină să vadă ce se întâmplă la faţa locului, nu să ia decizii din birouri. Avem pacienţi din Bacău, Focşani, Constanţa care vin să se recupereze la Bălţeşti, nu avem datorii", ne-a declarat Lidia Dedu, asistentă medicală şefă, care lucrează de 20 de ani la Centrul de la Bălţeşti.

În ceea ce priveşte spitalele aflate în administrarea Consiliului Judeţean Prahova, Spitalul de Pediatrie şi Spitalul de Obstetrică-Ginecologie Ploieşti vor fi comasate cu Spitalul Judeţean de Urgenţă  Ploieşti, acestea urmând să devină secţii exterioare ale Spitalului de Urgenţă. "Aşa cum firmele multinaţionale pot conduce zeci de unităţi de producţie răspândite în toată lumea, având un management central, la fel pot fi conduse şi spitalele aflate în administrarea Consiliului Judeţean, chiar dacă acestea funcţionează în locaţii diferite" a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma.

Clădiri retrocedate în trei localităţi

Acesta a mai precizat că autorităţile locale din Drajna, Floreşti şi Breaza vor trebui să ţină cont de faptul că imobilele în care funcţionează actualele spitale au fost retrocedate foştilor proprietari. „În cele trei localităţi  trebuie să se ia în calcul faptul că nu se va putea accesa niciun fond european din cauza pierderii proprietăţii. Primăriile ori vor răscumpăra clădirile, ori le vor muta în alte locaţii".

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite