VIDEO Doi angajaţi ai CFR, prinşi în timp ce încercau să vândă la fier vechi componente de vagoane

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ieri, un echipaj de jandarmerie din cadrul Grupării Mobile „Matei Basarab" Ploieşti a depistat două persoane care încercau să valorifice mai multe componente metalice aparţinând vagoanelor CFR staţionate în zona Gării Triaj Brazi.

Cei doi bărbaţi au fost surprinşi de jandarmi în apropierea unui centru de colectare a fierului vechi din cartierul Mitică Apostol în timp ce descărcau din portbagajul unui autovehicul, proprietatea unuia dintre ei, 29 de saboţi utilizaţi la sistemele de frânare ale vagoanelor.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că cei doi, Valerică P. de 43 ani din comuna Colceag şi Daniel S. de 40 ani din Ploieşti erau de fapt angajaţi ai CFR. Aceştia au sustras fără drept componentele sistemului de frânare depozitate în zona de staţionare a vagoanelor, le-au încărcat în autoturismul unui dintre ei şi cu toate că se aflau în timpul serviciului s-au deplasat la centrul de colectare a fierului vechi pentru a le valorifica.

Prejudiciul, constând în 29 saboţi frânare cu o greutate totală de peste 300 KG a fost recuperat în totalitate, cei doi fiind predaţi organelor competente pentru continuarea cercetărilor.

În cauză au fost întocmite documente de constatare  sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de sustragere de componente ale căii ferate, de bunuri din vagoanele care sunt în compunerea unui tren aflat în circulaţie sau programat pentru circulaţie.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite