Ploieşti: Prinşi în flagrant, la furat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trei ploieşteni cu vârste cuprinse între 17 şi 44 de ani au fost prinşi în flagrant la furat de către poliţiştii din cadrul Secţiei 6.

În urma primelor cercetări s-a stabilit că cei trei au profitat de faptul că proprietarul locuinţei respective nu se afla acasă, dar lăsase poarta neasigurată, şi au pătruns în curtea acestuia, cu intenţia de a sustrage mai multe obiecte de metal aflate la vedere.

În continuare, cei în cauză sunt cercetaţi sub aspectul săvârşirii unei tentative la infracţiunea de furt.

Sfaturi pentru prevenirea furturilor din locuinţe:

 - Nu lăsaţi niciodată neasigurată uşa/poarta de acces a locuinţei! Uneori, chiar şi câteva minute le sunt suficiente hoţilor pentru a acţiona.

- Evitaţi lăsarea ferestrelor deschise pe timp de noapte sau atunci când sunteţi plecaţi de acasă!

- Nu vă lăsaţi locuinţa nesupravegheată pentru o perioadă îndelungată! Este recomandabil să rugaţi o persoană de încredere (rudă, prieten sau vecin) să vă verifice periodic locuinţa.

- Nu permiteţi accesul în locuinţa dvs. pentru persoanele necunoscute care pretind că vând/cumpără diverse bunuri ori oferă diferite servicii!

- Nu neglijaţi instalarea sistemelor „interfon" la intrarea în incinta blocurilor, iar dacă le aveţi deja, verificaţi-le periodic buna  funcţionare!

- Nu uitaţi că angajaţii diferitelor instituţii/firme, care se prezintă la domiciliul dvs., au obligaţia să se legitimeze (cu un document valabil/autentic), să îşi prezinte intenţiile/ scopul prezenţei la domiciliul dvs. şi să vă ofere date de contact pentru verificare!

- Nu păstraţi în locuinţă sume mari de bani sau valori, fără a avea instalat un sistem de asigurare, pază şi alarmare!

- Evitaţi întotdeauna să oferiţi necunoscuţilor informaţii legate de starea materială a unor vecini, despre bunurile pe care aceştia le au în casă sau  programul lor zilnic!

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite