Ploieşti: În acest weekend va avea loc „Festivalul Cireşelor“, la Băneşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imagine de arhivă
Imagine de arhivă

Cireşe pe săturate, concerte de zile mari, competiţii sportive şi concursuri pentru cele mai apetisante plăcinte sunt doar câteva dintre atracţiile care vă aşteaptă în acest weekend la Băneşti.

Pentru că localitatea este pe DN1, chiar în drumul turiştilor care merg pe Valea Prahovei, Festivalul Cireşelor se bucură şi de prezenţa numeroasă a acestora. „Jukebox, Hara, Marcel Parvel şi Compact sunt doar câţiva dintre greii care vor concerta în cele două zile de festival, sâmbătă şi duminică, la Băneşti", ne-a precizat Aurelian Mihalache, viceprimarul comunei.

Festivalul, aflat la a şasea ediţie, mizează şi pe ansamblurile de copii din zonă, de dansuri, muzică populară, clasică şi de folk, foarte mulţi dintre ei premiaţi la concursuri de profil.

Totodată, localnici şi turişti, deopotrivă, se pot întrece la fotbal, tenis, table şi şah, în competiţii organizate ad-hoc, pe diverse categorii de vârstă.

Concursul devenit tradiţie este cel care desemnează, prin vizitatorii de la festival „cea mai apetisantă plăcintă cu cireşe". Fructele vor costa, de asemenea, foarte puţin, pentru că fiecare localnic din Băneşti are cel puţin... un cireş în curte.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite