Ploieşti: Cinci elevi ai Liceului Auto, răniţi din cauza unei sobe care a explodat (UPDATE FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O explozie a avut loc în această dimineaţă la Liceul Auto din Ploieşti care s-a soldat cu cinci victime.

15.15 Conform unui comunicat al Prefecturii Prahova, evenimentul s-a produs pe fondul nerespectării regulamentului intern de către elevi, aceştia încercând reaprinderea focului în soba în care se acumulaseră gaze. Structura de rezistenţă a clădirii şcolii nu este afectată, iar instalaţiile de încălzire sunt supuse unui control amănunţit.

Preventiv, cei cinci elevi afectaţi de explozie au fost supuşi unor examene medicale complexe, inclusiv un consult de neurochirurgie, în vederea asigurării că se află în afara oricărui pericol. Unul dintre ei a prezentat fractură de radius la antebraţul stâng, ce a fost imobilizată cu aparat gipsat.

Prefectul a ordonat efectuarea în perioada imediat următoare a unor controale în toate şcolile din judeţ, pentru a fi verificate starea şi condiţiile de funcţionare a instalaţiilor de încălzire. De asemenea, începând de mâine, la orele de dirigenţie se vor prezenta, în toate şcolile, informări pentru evitarea producerii unor situaţii similare.

11.00 Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu a spus că se vor face verificări la Liceul Auto pentru a vedea dacă au fost respectate normele de prevenire a incendiilor. Ministerul Educaţiei este de părere că în ceea ce priveşte procedurile de evacuare în deplină siguranţă a elevilor în urma incendiului, acestea au fost respectate cu stricteţe.

10.05 Elevii nu au respectat regulamentul interior al şcolii, respectiv ei nu aveau voie să aprindă focul în sobă. „Se pare că focul s-a stins, din cauza curentului care s-a făcut în pauză între fereastră şi uşă. Elevul a vrut să reaprindă cu brichetafocul, cu toate că nu avea voie să umble la sobă. Nu s-au respectat normele!", a explicat Gheorghe Borovină. Atâta clasa unde se afla soba, cât şi cea de vizavi au fost serios afectate de explozie şi nu se vor mai putea face cursuri în ele.

image

9.55 Reprezentanţii IŞJ Prahova susţin că elevii nu s-au jucat cu focul, ci doar au vrut să reaprindă soba. „Dorind să-l reaprindă, focul s-a stins şi astfel s-au acumulat gaze. Acum, gazele sunt oprite. Elevii erau singuri în clasă, era pauză, dar cu câteva minute înainte de explozie trecuse prin clasa respectivă profesorul de serviciu“, a declarat Gheorghe Borovină, şeful IŞJ Prahova.

9.49 Cei cinci elevi urmează să fie transportaţi de la Spitalul de Pediatrie la Spitalul Judeţean. „Copiii au venit în jurul orei 9.05 la spital cu traumatism cranian, plagă în regiunea parietală, contuzie de antebraţ, iar unul dintre elevi are un deget de la mâna stângă tăiat. Acum am solicitat o ambulanţă, iar elevii vor fi duşi la Spitalul Judeţean de Urgenţă pentru un consult neurochirurgical", ne-a declarat Francesca Dumitrescu, asistent la Spitalul de Pediatrie. Elevii au vârste cuprinse între 15 şi 16 ani.

image

9.45 Toate sobele din liceu sunt atent verificate de către echipa furnizorului de gaze. Cursurile la Liceul Auto nu au fost totuşi, oprite. „Se fac ore în liceu, numai în trei clase nu, respectiv, în cele de lângă cea unde s-a produs explozia", a explicat Gheorghe Borovină, şeful IŞJ Prahova.

9.40 Niculina Cremenescu, medic şef UPU Ploieşti: „Cei cinci copii sunt mai mult speriaţi, nu au suferit răni grave“

9.25 Primele informaţii furnizate de reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Prahova arată că soba, construită din plăci de teracotă şi care funcţionează cu gaz, a explodat după ce în interiorul acesteia s-a produs o acumulare de gaze ca urmare a faptului că unii elevi s-au jucat deschizând şi închizând robinetul de gaz.

image

În urma deflagraţiei, care nu a fost urmată de incendiu, cinci elevi de clasa a X-a au fost răniţi. Doi dintre ei au fost preluaţi de ambulanţe SMURD, iar ceilalţi trei de Serviciul Judeţean de Ambulanţă.

Toate cele cinci victime au fost duse la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului de Pediatrie din Ploieşti, unde la ora transmiterii acestei ştiri sunt investigaţi medical. Primele informaţii oferite de cadrele medicale arată că starea celor cinci adolescenţi nu este gravă.

Conform şefului Inspectoratului Şcolar Prahova, Gheorghe Borovină, clădirea în care s-a produs explozia aparţine Liceului Auto din Ploieşti, care funcţionează în două imobile diferite, unul dintre ele foarte vechi, unde încălzirea se face exclusiv cu sobe alimentate cu gaz.

În momentul deflagraţiei elevii erau singuri în clasă, aşteptând profesorul pentru a începe ora de curs.

La faţa locului se află poliţişti şi reprezentanţi ai ISU, dar şi reprezentanţi ai Distrigaz, pentru a stabili cauza deflagraţiei

9.15 „Din cauza unor copii care se jucau cu focul, o sobă de teracotă a explodat într-o sală de clasă. Cinci elevi au fost răniţi uşor, fiind transportaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti", ne-a declarat Raluca Vasiloae, purtătorul de cuvânt al Inspectoratulu pentru Situaţii de Urgenţă Prahova.  

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite