Atenţie, şoferi! Drumuri acoperite de zăpadă în staţiunele montane de pe Valea Prahovei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La această oră ninge în zona montană a judeţului Prahova, iar pe drumurile din zonele Cheia, Comarnic, Sinaia şi Buşteni carosabilul este acoperit cu un strat de 2-3 centimetri de zăpadă.

Utilajele de deszăpezire acţionează pentru curăţarea părţii carosabile, la acest moment în judeţul Prahova nefiind semnalate drumuri închise circulaţiei sau impracticabile din cauza precipitaţiilor.

Recomandările poliţiştilor pentru a circula în siguranţă sunt:

       Înainte de a pleca la drum, informaţi-vă temeinic despre condiţiile meteo şi starea drumurilor, apelând numarul de telefon 9360;

       Folosiţi corespunzător atât sistemul de iluminare-semnalizare, cât şi cel de climatizare si dezaburire, pentru a vedea si a putea fi văzuţi în trafic. Reamintim că legislaţia rutieră prevede obligativitatea folosirii luminilor de întâlnire, în afara localităţilor şi în timpul zilei;

       Păstraţi în mers o distanţă suficientă pentru a putea opri in condiţii de siguranţă;

       Echipaţi autovehiculul cu pneuri corespunzătoare;

       Verificaţi periodic acumulatorul acestuia;

       Nu bruscaţi comenzile si folosiţi cu preponderenţă frâna de motor;

       În zilele cu ploi, lapoviţă sau ninsoare, acţionaţi din timp ştergătoarele de parbriz;

       Operatorii de transport ce deţin autovehicule cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone, au obligaţia legala, de a monta pe roţi lanţuri sau alte echipamente antiderapante omologate, pe perioadele si pe drumurile stabilite.

Poliţiştii rutieri le recomandă şoferilor care vor circula la sfârşitul acestei săptămâni către staţiunile montane de pe Valea Prahovei să-şi planifice din timp călătoriile şi în funcţie de condiţiile meteorologice şi valorile de trafic ce vor fi înregistrate să folosească următoarele rute alternative:

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite