Ploieşti: Edilul din Valea Doftanei, cercetat pentru corupţie. Acesta este acuzat că a făcut afaceri cu păşunile din localitate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gheorghe Mosor Foto: www.comune.ro
Gheorghe Mosor Foto: www.comune.ro

Gheorghe Mosor este acuzat că ar fi atribuit ilegal păşinile din localitate unor „băieţi deştepţi". Edilul  spune că nu este vinovat cu nimic şi că la toate controalele efectuate, primăria a ieşit „basma curată".

Reprezentanţii Serviciului Judeţean Anticorupţie au întocmit dosar penal pe numele primarului din Valea Doftanei, Gheorhe Mosor şi a secretarului comunei, Vasile Piele. Aceştia sunt acuzaţi că ar fi concesionat mai multe păşuni, pe sume derizorii, unor persoane din localitate şi din împrejurimi.

Miza o constituiau de fapt subvenţiile europene  pe care persoanele respective le primeau prin intermediul Agenţiei pentru Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură Prahova, pentru păşunile concesionate.

„Verificăm modul în care au fost concesionate mai multe păşuni din Valea Doftanei şi modalitatea în care au fost justificate sumele de bani primite de la APIA. Este vorba despre 16 cetăţeni din zonă care au primit aproximativ 2 miliarde lei vechi de persoană", ne-a declarat comisar de poliţie Constantin Ispas, şeful Serviciului Judeţean Anticorupţie Prahova.

Totul a pornit de la sesizarea unui cetăţean din Valea Doftanei care încheiase un parteneriat cu o firmă din Italia pentru înfiinţarea unei ferme-pilot. Acesta susţine că a existat o convenţie scrisă între Primărie şi investitori, potrivit căreia Consiliul Local se angaja să contribuie cu aproximativ 100 de hectare. Italienii au trimis 15 vaci rasa Valdostana în Valea Doftanei, însă Primăria a alocat numai 10 hectare din suprafaţa promisă.

„Nu ştiu de niciun dosar penal. Eu am avut controale de la Finanţe, de la Curtea de Conturi şi de la Parchet, dar nu au găsit nicio neregulă. Eu nu am promis nimănui că dau munţii. Totul s-a realizat prin licitaţie. Toţi consilierii fac parte din comisia de licitaţie şi execut ce hotărăsc ei", ne-a declarat primarul din Valea Doftanei, Gheorghe Mosor.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite