Update: Patronii magazinelor etnobotanice din Ploieşti, luaţi pe sus de mascaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zeci de persoane din Bucureşti şi Ploieşti sunt cercetate pentru trafic de droguri de risc şi mare risc, fiind suspectate că au comercializat, prin intermediul unor „magazine de vise", produse interzise.

În această dimineaţă, poliţiştii şi procurorii DIICOT Ploieşti au efectuat percheziţii la patru magazine care comercializau produse etnobotanice din Ploieşti şi Bucureşti şi la domiciliile celor doi administratori. La locuinţa lui Nicolae Alexandru Popescu, unul dintre patronii magazinelor, procurorii au găsit aproximativ 200 de pliculeţe de substanţe interzise. Acestea fuseseră retrase din magazine cu o seară înainte, pe fiecare pliculeţ existând etichete cu numele magazinului din care fuseseră luate.

Descinderi au avur loc şi la locuinţa lui Aurelian Sorin Neculache, de 22 de ani, asociatul lui Nicolae Popescu la unul dintre magazine. „În perioada decembrie 2010-aprilie 2011, cei doi inculpaţi împreună cu alţi zece membri ai grupului au comercializat droguri interzise pe raza municipiului Ploieşti şi Bucureşti, obţinând foloase materiale importante. Apreciem că aceştia câştigau între 15 şi 40 de milioane de lei pe zi", ne-a declarat Ionuţ Botnaru, procurorul şef al DIICOT Ploieşti.

Drogurile erau aduse în magazinele ploieştene din Bucureşti, iar în capitală ajungeau pe diferite căi, fie din China, fie de la alţi dealeri mai importanţi din ţara noastră.  Membrii grupării vor fi audiaţi de către procurorii DIICOT, fiind cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de droguri de risc şi mare risc pentru care riscă între 10 şi 20 ani de închisoare. În cursul anului trecut, 70 de tineri cu vârste între 14 şi 20 de ani au ajuns la spital în stare gravă, după ce au consumat produse interzise.

ORA 8.30

La această oră, procurorii DIICOT Ploieşti desfăşoară percheziţii în Ploieşti şi Bucureşti, la magazinele etnobotanice.

„S-au efectuat percheziţii şi la domiciliul patronului magazinelor, unde au fost găsite bileţele pe fiecare marfă, de la magazinele de la care fusese retrasă. Se pare că acesta primise nişte informaţii că ar urma să primească controale de la inspectorii OPC astăzi", ne-a declarat Ionuţ Botnaru, procurorul şef al DIICOT Ploieşti.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite