Ploieşti: Cum puteţi reduce facturile la încălzire şi electricitate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai multe echipe ale Dalkia vor veni în perioada următoare la uşile ploieştenilor pentru a-i învăţa cum să facă economii la consumul de energie.

6.000 de locuinţe din Ploieşti sunt vizate în perioada următoare de echipele Dalkia pentru o campanie de informare „din uşă în uşă". „Vrem să prezentăm clienţilor, prezenţi şi potenţiali, modul de funcţionare şi avantajele sistemului centralizat de termoficare, precum şi măsuri simple de reducere a consumului", ne-a spus Ana Icătoiu, purtător de cuvânt al Dalkia Termo Prahova.

Printre altele, ploieştenii vor fi sfătuiţi să nu pună materiale umede pe calorifere, să nu blocheze căldura cu mobile poziţionate în faţa caloriferelor, să regleze termostatul la poziţia anti-îngheţ, când aerisesc camerele, să văruiască locuinţele în culori deschise, care reflectă căldura mai uşor sau să dezgheţe mai des frigiderul pentru a micşora astfel consumul de electricitate.

Echipele Dalkia vor fi formate dintr-un agent comercial şi un responsabil tehnic.

Datorii de 11 milioane de lei

Pentru a reduce pierderile, furnizorul de energie termică s-a angajat să înlocuiască 1.000 de metri de reţea primară în câteva zone sensibile din Ploieşti şi are în plan un proiect de subvenţionare a căldurii pentru ploieştenii care locuiesc la case.

Furnizorul de agent termic are de recuperat de la autorităţi zece milioane de lei, reprezentând subvenţii pentru gigacaloria furnizată în Ploieşti şi încă aproape un milion de lei, datorii de la populaţie.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite