Cornel Costea, numit ilegal în fruntea Vămii Ploieşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şeful Fiscului, Sorin Blejnar, a recunoscut că el însuşi l-a numit pe Cornel Costea în fruntea Vămii Ploieşti, dar a infirmat acuzaţiile aduse de acesta din urmă, cum că, din suma de 90.000 de lei pe care Costea a lua-o şpagă, o parte ar fi ajuns chiar în buzunarul său.

„N-am făcut nicio numire a celor care sunt în prezenţi anchetaţi de DNA, cu excepţia lui Costea. Informaţiile sunt o născocire a unei minţi bolnave. Neg cu toată hotărărârea implicarea mea în acest scandal. În niciun caz, banii nu au ajuns la mine. Dacă are dovezi, îl îndemn să le dea procurorilor", a declarat Sorin Blejnar.

Nerespectarea Statutului

În schimb, Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi Vameşilor „Pro Lex" afirmă, într-un comunicat de presă, că Sorin Blejnar l-a numit în funcţia de director executiv al Direcţiei Judeţene Vamale Ploieşti pe Cornel Costea, cu încălcarea statutului funcţionarilor publici, deoarece el nu îndeplinea condiţiile de promovare. „În august 2010, Sorin Blejnar l-a promovat temporar în funcţia de director executiv al Direcţiei Judeţene pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Ploieşti pe domnul Cornel Costea, cu încǎlcarea statutului funcţionarilor publici (nu îndeplinea condiţiile pentru promovare în funcţie). Pentru a-i face loc acestuia, persoana care ocupa funcţia de director, prin concurs, a fost mutatǎ la Direcţia Judeţeanǎ pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Târgovişte", se precizează în comunicatul sindicatului.

Cornel Costea a fost prins, joi, în flagrant când primea 10.000 de lei pentru favorizarea unor firme de import-export din Turcia. Şeful Vămii Ploieşti este acuzat că a primit şpagă în valoare totală de 50.000 de euro.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite